Heyecan dolu başlangıç

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin ‘Beyaz Önlük Giyme ve Yemin Töreni’ bugün gerçekleştirildi.

18 Eylül 2023 Pazartesi 17:53
Heyecan dolu başlangıç

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin ‘Beyaz Önlük Giyme ve Yemin Töreni’ bugün saat 14.00'te Hitit Üniversitesi İkbalkent Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

Hitit Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, “Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencilerimiz için heyecan dolu bir başlangıç. Öğrencilerimiz, ilk beyaz önlüklerini giyerek ilk yeminlerini ettiler. Sağlığımız için çalışacakları bu yolda başarılar diliyoruz.”denildi.

ÇORUM'DA 151 DOKTOR ADAYI BEYAZ ÖNLÜK GİYDİ

Çorum Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde bu yıl eğitime başlayacak olan birinci sınıf öğrencileri için ‘Beyaz Önlük Giyme ve Öğrenci Yemin Töreni’ yapıldı.

ÖĞRENCİ SAYISI 885’E ULAŞTI

Törenin açılışında konuşan Tıp Fakültesi DekanI Prof. Dr. Mesut Sezikli; 2006 yılında açılan Tıp Fakültesi’nin ilk olarak Gazi Üniversitesi bünyesinde eğitime başladığını ve 2017 yılından itibaren ise Hitit Üniversitesi’nde öğrenci kabulünün yapıldığını belirterek “62 öğrenci ile çıktığımız yolculukta yeni başlayan 151 öğrencimizle toplam 885 Tıp Fakültesi öğrencimiz var. Artık her yıl 134 öğrenci alıyoruz. Sayının artmasının sebebi fiziksel şartların artması, yıllar içinde atılan doğru adımların sonucu olarak görüyoruz. Toplam 16 profesör, 38 doçent, 49 doktor öğretim üyesi hocamızla hem eğitimi hizmeti hem de hastanede Çorum ve çevre illerimize sağlık hizmeti veriyoruz.” dedi.

BÖLGENİN EN İYİSİNE SAHİBİZ

Tıp Fakültesi’ne Türkiye’nin her yerinde öğrenci aldıklarını belirten Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ise akademik kadro olarak bölgenin en iyi Tıp Fakültesi’ne sahip olduklarını ifade etti. Öztürk; “Tıp Fakültemize 81 ilden öğrencilerimizi alıyoruz. Bu yıl sadece 3 öğrencimiz Çorum’dan Tıp Fakültemize katıldı. 2017 yılında fakültemize öğrenci alımına başladık ve geçtiğimiz yıl ilk mezunlarımızı verdik. 21 öğrenci ile başladık, şu anda 885 öğrencimiz var.” diye konuştu.

AİLELER BÜYÜK SEVİNÇ YAŞADI

Konuşmaların ardından bu yıl Tıp Fakültesi’nde eğitime başlayan 151 öğrenci beyaz önlüklerini giyerek hekimlik andını okudu. Törende öğrenciler kadar velilerin de heyecanlı oldukları gözlendi. Çocuklarını beyaz önlük içinde gören ve gururlanan aileler, gözyaşlarının tutamadı. Aileler beyaz önlükler içerisinde çocuklarıyla bol bol fotoğraf çektirerek onların mutluluklarına ortak oldular.

Son Güncelleme: 21.09.2023 11:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Recep 2023-09-18 20:02:35

Tip fakultesi binasi nerde? Bilen varmi?

Avatar
Çorumlu 2023-09-19 06:39:40

Ne binası numan beyle sn rektör hemen cozsun sn numan bey

Avatar
Kul 2023-09-19 06:53:32

Öğrenciler için Çorum ucuz sayılabilecek bir yer ama tıp fakültesi nerede bir bilene sormalı