HİTÜ'ye kazak akademisyen

Yabancı dil öğretimi ve uluslararası ilişkilerin geliştirilmesine önem veren Hitit Üniversitesi'nde, yabancı uyruklu bir öğretim elemanı daha göreve başladı.

24 Şubat 2016 Çarşamba 09:48
HİTÜ'ye kazak akademisyen

Yabancı dil öğretimi ve uluslararası ilişkilerin geliştirilmesine önem veren Hitit Üniversitesi'nde, yabancı uyruklu bir öğretim elemanı daha göreve başladı.

Güney Kazakistan Eczacılık Akademisinden gelen ve Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde göreve başlayan Doç. Dr. Altınay Kaljanova, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Evkuran ile birlikte Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan'ı ziyaret etti.

Üniversitenin ev sahipliğinde düzenlenen 4. Uluslararası Türk Dünyası Ekonomi Forumu'na katılmak üzere ilk kez Türkiye'ye ve Hitit Üniversitesine geldiğini ifade eden Doç. Dr. Altınay Kaljanova, gösterilen yakınlıktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek üniversite bünyesinde görev almaktan mutlu olduğunu ifade etti.

Üniversiteden konu hakkında yapılan açıklamaya göre Doç. Dr. Altınay Kaljanova, Çağdaş Türk Lehçeleri alanında derslere katkı sağlayacağı gibi Filoloji alanında bilimsel bir projeyi yürütmek adına Sosyal Bilimler Enstitü bünyesinde çalışmalarını sürdürecek.

Üniversitede yaşanan olumlu gelişmeler ve beraberinde gerçekleştirilen etkin tanıtım faaliyetlerinin katkıları sonucunda yabancı öğretim elemanı kadrosunu her geçen gün daha da artıran Hitit Üniversitesi'nin, dünyanın dört bir yanından gelen taleplerin giderek artırdığını belirten Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, yabancı uyruklu öğretim elemanı sayısının daha da artırılması için de gayretlerin ve girişimlerin devam ettiğini vurgulayarak Doç. Dr. Altınay Kaljanova'ya çalışmalarında başarılar diledi.

Son Güncelleme: 24.02.2016 09:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.