İskilip’te doğa yürüyüşü

Gül-Der Kitap Kahve geçtiğimiz hafta sonu İskilip’te doğa yürüyüşü düzenledi.

03 Eylül 2019 Salı 23:11
İskilip’te doğa yürüyüşü

Gül-Der Kitap Kahve geçtiğimiz hafta sonu İskilip’in Ahlatcık Köyü’nden Akpınar Köyü’ne günübirlik doğa yürüyüşü düzenledi.

Gençlerle yapılan doğa yürüyüşü, Gül-Der’in Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın GPDP 2018-2 proje dönemine ait ‘Okumak Sizden, Çaylar/Kahveler Bizden’ adlı proje kapsamında gerçekleştirildi.

Akkent Gençlik Merkezi gençleri, antrenör Sinan Duman gözetiminde Anka Spor Merkezi sporcuları ve Gül-Der Kitap Kahve müdavimi gençler ile birlikte organize edilen faaliyette doğa yürüyüşlerinin amacı, doğa sevgisi,  grupla yapılan faaliyetlerde uyulması gereken kurallar uygulamalı olarak gösterildi. Ayrıca bu imkânı gençlere sunan T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteklediği GÜL-DER Kitap Kahve’nin amacının, gençlere yönelik faaliyetleri ve sunduğu imkânlar anlatıldı.

Proje koordinatörü Selahattin Gençkan ve Gül-Der Başkan Yardımcısı İlker Yılmaz eşliğinde Gül-Der Kitap Kahve gezi ekibi, İskilip’e bağlı Ahlatcık ve Akpınar köyleri arasındaki yaklaşık 10 kilometrelik parkurda doğa yürüyüşü yaptı. Doğa yürüyüşünün ardından İskilipli Atıf Hoca’nın kabri ziyaret edildi. Daha sonra İskilip ilçe merkezinde bulunan tarihi Kral Mezarları, İskilipli Âlimler Müzesi ile Bedri Rahmi Eyüpoğlu’nun kızının kaldığı Çatalkara Konağı gezildi, yapılan ikramlarla da program sona erdi.

Bu gezi ile farklı çevreden gençlerin kaynaşmaları, yaşadıkları şehirde bulunan doğal ortamı ve tarihi mekânları gezmek suretiyle yakın çevreleriyle ilgili bir farkındalık kazanmaları, edindikleri bilgi, deneyim ve tecrübelerle doğa sevgisi ve tarih şuuruna erişmeleri hedeflendi.

Son Güncelleme: 03.09.2019 23:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.