Jandarma’ya asker selamı ile teşekkür

Çorum İl Jandarma Komutanlığı, bu kez kırsalda yaşayan çocuklar için seferber oldu.

03 Kasım 2019 Pazar 14:27
Jandarma’ya asker selamı ile teşekkür

Hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle toplumun bütün kesimlerinin takdirini toplayan Çorum İl Jandarma Komutanlığı, bu kez kırsalda yaşayan çocuklar için seferber oldu.


Çocuklara kitap sevgisini aşılamak ve toplumda kitap okumanın önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen kitap bağışı kampanyasına bedelli olarak görev yapan askerlerde destek verdi.


İl Jandarma Komutanlığı emrinde vatani görevlerini yapan bedelli askerler tarafından bağışlanan kitaplar Türkler ve Düvenci İlköğretim Okulu ile bir liseye İl Jandarma Komutanlığı personeli tarafından teslim edildi.


ASKER SELAMI İLE TEŞEKKÜR ETTİLER
Okullarına kitap bağışı yapan Jandarma ekipleri asker selamı vererek teşekkür etti.


Okul ziyaretlerinde öğrencilere Jandarma Genel Komutanlığı tarafından hazırlanan çocuk dergisi hediye edildi. Jandarma ekipleri, çocuklarına kitap okumanın önemini anlatırken en güzel aktivitelerin başında kitap okumanın geldiğine dikkat çektiler. Jandarmaya sohbet imkanı bulan öğrenciler hem birlikte ders işledi hem de bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Valilik'ten yapılan açıklamada ise şu bigilere yer verildi;

Çorum İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde bulunan okullarda kütüphane oluşturulması, mevcut kütüphanelerin kitap sayılarının artırılması maksadıyla yapılan çalışmalar doğrultusunda 1.500 adet kitap temin etti.

Kitaplar ilköğretim ve lise seviyesine göre tasnif edilirken, merkez Türkler Köyü İlkokulu/Ortaokuluna 400 adet, Büyükdüvenci Köyü İlkokulu/Ortaokuluna 436 adet kitap teslim edildi.

2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılı için merkez Bayat Köyü Şehit Mustafa Solak Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nde görevlendirilen “Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlisi” personelin okul idaresi ve öğrenciler ile yaptığı görüşmeler sonucunda okulda kütüphane olmadığı ve öğrenciler tarafından kütüphane oluşturulması yönde çalışmalar yapıldığının öğrenilmesi üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan koordinasyon çerçevesinde kütüphane oluşturulmasına destek sağlanmak maksadıyla 664 adet kitap sağlandı.

Şehit Mustafa Solak Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nde oluşturulan kütüphaneye Çorum-Kargı nüfusuna kayıtlı ve 17 Mayıs 2019 tarihinde Trabzon ilinde şehit olan Şehit J. Uzm. Çvş. Eyüp Kapaklıkaya’nın ismi verilerek 01 Kasım 2019 tarihinde şehidimizin ailesi, İl Janadrma komutanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden personelin katılımı ile kullanıma açıldı


 

Son Güncelleme: 04.11.2019 18:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.