Migros'la işbirliği

Hitit Üniversitesi İBBF öğrencileri Migros Mağaza Yöneticisi Yetiştirme Programı (MAYA) ile iş hayatına bir adım önde başlayacak.

10 Temmuz 2023 Pazartesi 19:02
Migros'la işbirliği

Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) öğrencileri, Migros Mağaza Yöneticisi Yetiştirme Programı (MAYA) ile öğrenciyken sektör tecrübesi kazanarak meslek hayatına bir adım önde başlayacaklar.

İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Yapılan açıklamaya göre; Hitit Üniversitesi, Türkiye'de perakendecilik sektörünün önde gelen firmalarından Migros ile güçlerini birleştirdi. Ülke ekonomisinde yarattığı istihdam ve gelir açısından önemli bir yer tutan perakendecilik sektöründe nitelikli eleman ihtiyacını gidermeye katkıda bulunmak amacıyla Hitit Üniversitesi ve Migros Ticaret A.Ş. arasında MAYA Programı iş birliği protokolü imzalandı.

İSTİHDAMDA KOLAYLIK

MAYA Programı protokolü ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerine hem sektör tecrübesi kazandırılmış hem de mezuniyet sonrası istihdam kolaylığı sağlanmış olacak. MAYA Programı kapsamında öğrencilerin, istihdamını kolaylaştıracak eğitim, seminer ve yönetici yetiştirme programları hayata geçirilecek.

PERAKENDECİLİK SEKTÖRÜ

MAYA Programı sayesinde günümüzde büyüme potansiyeli oldukça fazla olan perakendecilik sektörünün nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak üzere Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinin, hem akademik hem de fiilen çalışmalarına olanak sağlayacak bir altyapı oluşturulması hedefleniyor.

Programda, gelecekte perakende sektöründe çalışmak isteyen öğrencilerin, üniversiteden edindikleri bilgi birikimini perakendecilik alanındaki fiili uygulamalara aktarmaları ve bu faaliyet kolunda yetişmiş, donanımlı kişiler olmalarının sağlanması amaçlanıyor.

BAŞARILI OLANLARA MAĞAZA YÖNETİCİ OLACAK

Migros Ticaret A.Ş.’nin eğitmenleri tarafından verilecek eğitimler sonunda seminer programını başarıyla tamamlayan öğrencilere Migros tarafından katılım sertifikası verilecek. Programa kabul edilen öğrencilerin, eğitim dışı zamanlarda Migros tarafından uygun görülmesi halinde, Migros’un merkez ya da şubelerinde çalışmalarına olanak tanınacak. Perakende konusunda mağaza yöneticisi olmak üzere MAYA programı kapsamındaki eğitimlere katılarak başarılı olan öğrenciler, mezuniyet sonrası Migros mağazalarında mağaza yöneticisi olarak çalışmak üzere iş imkanı elde etmiş olacaklar.

Son Güncelleme: 11.07.2023 17:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsmail 2023-07-10 19:45:07

Farketmiyor üniversiteyi bitiriyor gençler ayakkabı bluz yada migros gibi yerlerde asgari ücrete çalışıyor sonrada diyorlarki neden evlenmiyorsun ikiside çalışsa büyük şehirlerde Bi asgari ücrete ev kiralıyamıyorlar üç beş ay sonra çorumdada bulunmayacak bu gidişle

Avatar
cafer 2023-07-11 07:32:54

Neden migros?????????

Avatar
İstihdam 2023-07-11 17:56:45

Gençlerin istihdamına yönelik her işbirliği oldukça değerlidir. Tebrikler.

Avatar
Çorum19 2023-07-12 02:59:48

Güzel bir işbirliği.

Avatar
Çorumlu 2023-07-12 10:24:59

Rektör karşı çıkar olmaz bu iş!!!