O okul Tahtasız'ın gündeminde

Çorum’da Şehit Doğan Mutlu’nun isminin verildiği atıl durumdaki Yatılı Bölge Okulu CHP Milletvekili Mehmet Tahtasız'ın yeniden gündeminde.

08 Eylül 2023 Cuma 14:52
O okul Tahtasız'ın gündeminde

Çorum’da Şehit Doğan Mutlu’nun isminin verildiği atıl durumdaki Yatılı Bölge Okulu, hırsızlar tarafından talan edildi. CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, yaşanan duruma tepki gösterdi.

14 YIL ÖNCE KAPANDI

İl başkanlığı döneminde de aynı okula giderek eleştiriler yapan Milletvekili Tahtasız’ın verdiği bilgilere göre, Çorum'un Ortaköy İlçesine bağlı Aşdağul Beldesi’nde 1986-1987 eğitim-öğretim yılında hizmete açılan 23 yıl boyunca binlerce öğrenciye hizmet veren Şehit Doğan Mutlu Yatılı Bölge Okulu (YİBO), bundan tam 14 yıl önce 2009 yılında kapatıldı.

USLU CEZAEVİ AÇACAKTI

2013 yılında dönemin AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Salim Uslu, okulun Adalet Bakanlığı’na devredildiğini ve Açık Cezaevi’ne dönüştürüleceğini belirtti. Ancak bina atıl kalmaya devam etti.

İL BAŞKANI İKEN DE GİTMİŞTİ

Okulun durumuna dikkat çekmek için 2020 yılında CHP Çorum İl Başkanlığı yaptığı dönemde bölgeye giden Mehmet Tahtasız, iki yıl sonra Milletvekili olarak okula yeniden gitti ve şehit Doğan Mutlu’nun adını taşıyan okulun durumuna tepki gösterdi.

AHIR OLARAK KULLANILDI

14 yıldır kaderine terk edilen Yatılı Bölge Okulu, bir dönem civardaki köylüler tarafından ahır olarak kullanılırken, hırsızların da uğrak yeri oldu. Okulun kapıları, pencereleri, kalorifer petekleri, elektrik kabloları ve işe yarar tüm eşyaları hırsızlar tarafından çalındı.


 

Son Güncelleme: 08.09.2023 14:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çetin 2023-09-08 15:29:48

Çorum un bir muhalefet milletvekili var nihayet. 20-30 yıldır boştaydı. Hele son iki dönem dir hiç yoktu.

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2023-09-09 14:15:08

Muhalefet Milletvekili böyle olur. Çorum'un ve Çorum'luları haklarını arar. Çorum da Senelerdir muhalefet Milletvekili var mıydı, yok muydu, belli değildi. Helal olsun Mehmet Tahtasız'a, Çorum'un yapılmayan ve de yarım kalan yatırımlarını gözler önüne getiriyor. Çorum da o kadar fazla yarım kalan yatırımlar var ki, bir çok Çorum'lu bunları bilmiyorlar. Çorum da yarım kalan Havalimanı inşatını bilmeyen Çorum'lular var. Mehmet Tahtasız Muhalefet Milletvekili'nin yapması gerekeni yapıyor. İnşAllah artarak devam eder. Yaparsa Mehmet Tahtasız yapar. Gerisi Hikaye. ANLAYANA.....

Avatar
Doğrucu 2023-09-08 16:06:22

Sayın tahtasız CHP doneminide biliyoruz kuru soğanı alamıyorduk kışın ayazında halk ekmek kuyruklarında az beklemedik şimdi koyunu kesiyoruz dolduruyoruz dolaba her hafta kaspla uğraşmıyoruz

Misafir Avatar
İsmail 2023-09-08 17:27:29 @Doğrucu

Yaptığınız yoruma bakınca şu kanıya varıyorum çık zekisiniz benim gibi düşünenleri biraz daha gaza getirip yorumunuza en ağır eleştiri bombardımanı istiyorsunuz ya bi eliniz yağda bir eliniz balda tuzsunuz kuru yada yırt dışında yaşıyorsunuz ben 60 yaşımı geçtim Demireli Eceviti darbe dönemini özalı Çilleri mesut Yılmazı koalisyonu ve en don akp MHP ortaklığını yaşadım hiç bir iktidar döneminde şu son 3-4 yılki gibi insanların ve ülkenin zor durumda olduğu dönemi hatırlamıtorum 1 cente muhtaç olduğumuz zamanda dahil

Beğenmedim! (0)
Avatar
İskilipden 2023-09-08 19:01:57

9 hafta oldu Harami Kizilirmak arası 2 3 km lik bölüm olmuyor

Avatar
Corumlu 2023-09-09 00:19:19

Tamam anladık da önerin ne zamanın da hemde 35 yıl önce yapılmış yanlış yatırımı ne olarak kullanalım öneri ne. Habire gündeme taşıyorsun biraz memlekete hayrın olacak şeyler söyle