Okul önlerinde 'maket polisle' önlem

Çorum Trafik Şube Müdürlüğü okul önlerinde yaya geçitlerine dikkati çekmek için "maket polis" uygulaması başlattı.

06 Eylül 2021 Pazartesi 15:06

Çorum Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü tarafından okul önlerinde yaya geçitlerine dikkati çekmek için "maket polis" uygulaması başlatıldı.

İl genelindeki bazı okulların önünde orta refüjlere konulan gerçek boyutlardaki maket polisler sayesinde sürücülerin yayalara öncelik vermesi amaçlanıyor. 23 Nisan Ortaokulu önünde başlatılan uygulamanın zamanla kent geneline yayılması hedefleniyor.

Trafik Şube Müdürü Bünyamin Demir, okullarda trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik yapılan çalışmalardan birisinin de maket, model polis uygulaması olduğunu belirterek, “Amacımız, 2019 yılında yürürlüğe giren yaya etkinliğini 2020 ve 2021 yılında başarılı bir şekilde devam ettirdik. Okulların açılmasıyla birlikte aynı şekilde bu başarıyı devam ettirmek için maket modellerimizi bazı okulların önüne ve valilik kavşağına yerleştirmiş bulunmaktayız. Amacımız çocuklarımızın, yayaların güvenliğini en üst seviyeye çıkarmak. Çorum nasıl dünyanın merkezi ise yaya etkinliğinde de, güvenliğinde dünyanın merkezine oturtturmak istiyoruz. Bu kapsamda çeşitli farkındalık etkinlikleri sürdürüyoruz. Maket polis uygulaması vatandaşlardan da olumlu not aldı”dedi.

İHA

Son Güncelleme: 06.09.2021 19:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bedii ONAN 2021-09-06 15:42:50

Güzel bir çalışma yapılmış.Ancak,Fatih caddesinde bir orta okul,bir de lise var.Araç yoğunluğu fazla,Binevler istikametine devam eden araçlar Ilıca caddesini kullanıyor.Bu alanda yeni açılan yol kavşağında kırmızı ışık sebebiyle bazı saatlerde trafik sıkışıyor.Bununla birlikte,okul önlerinde yapılan plastik kasisler yeterince hız kesemiyor.Her iki okula yaklaşık 20-30 metre kala asfalt kasis yapılması öğrenci güvenliği açısından faydalı olacaktır.