Okullara yeni tatil düzeni

Okullarda yaz tatili kısalıyor. Ara tatiller geliyor

15 Mayıs 2019 Çarşamba 12:06
Okullara yeni tatil düzeni

Okullara yeni tatil düzeni getiriliyor.

Milliyet'in haberine göre Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 13 haftalık yaz tatilinin iki haftasının nisan ve kasım aylarında birer haftalık ara tatil olarak planlandığını açıkladı.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığının yeni çalışma takvimine göre, 2019-2020 eğitim öğretim yılı bir hafta öne çekilerek 9 Eylül 2019'da başlatılacak.

Millî Eğitim Bakanlığı, tatil ve okul zamanlarının daha dengeli ve verimli hale getirilmesi için yeni bir eğitim-öğretim çalışma takvimi modeli hazırladı.

13 haftalık yaz tatili süresi, öğrencilerin öğrenme motivasyonlarını kaybedecek kadar okuldan uzaklaşmamaları için 11 hafta olarak düzenlendi. Yaz tatilinden alınan 2 hafta ise Nisan ve Kasım aylarında birer haftalık ara tatil olarak verilecek. Yeni modele göre artık okullar bir hafta erken açılacak, bir hafta daha geç kapanacak. Ancak bu durum toplam tatil süresini kısaltmayacak.

- 2019-2020 eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2019’da başlayacak.

- 18-22 Kasım 2019’da ilk ara tatil yapılacak.

(Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün)

- 25 Kasım’dan 17 Ocak’a kadar birinci dönem devam edecek.

- Yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında olacak.

(Hafta sonu tatilleri ile birlikte 16 gün)

- İkinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat 2020’de başlayacak.

- 06-10 Nisan 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verilecek.

(Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün)

- 13 Nisan’da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı 19 Haziran’da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

Yeni çalışma takvimi ile öğrenciler, ara tatillerde dinlenebilecek. Ayrıca öğrendiklerini kontrol edecek ve öğrenmelerini kuvvetlendirecek.

Öğretmenlerin tatil takviminde ise değişiklik yapılmıyor. Sadece eğitim yılı kapanışı ve açılışındaki seminer dönemlerinin birer haftası yıl içerisinde alınacak. Öğrencilerin tatilde olduğu ara dönemler, öğretmen ve okulların kurumsal işleyişe yönelik ara değerlendirmelerle gerekli iyileştirmeleri yapabilmeleri için değerlendirilecek. Ara tatillerde veli toplantıları, zümre toplantıları, mesleki gelişim çalışmaları, kişisel ve sosyal gelişim etkinlikleri, okulların fiziki yenilenmeleri yapılacak.

Son Güncelleme: 16.05.2019 09:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Lüzumsuz tatil kararı 2019-05-15 20:35:50

Okul açılır,öğrenci derse bir iki hafta sonra motive olur.Birinci dönem son haftasına gelirken tatil havasına girer.Keza ikici dönemin başında yine ilk hafta ve dönemin son haftası da aynı vaziyette ders yapılmadan geçer.Araya iki tatil daha koyarsanız böylece dört hafta daha heba olur.MEB yapa,yapa bunu mu yaptı.Öğrenci ders dinlemiyor.Öğretmen sınıfa hakim olamıyor.İdare MEB yöneticilerinin ve mülki idarecilerin gözünün içine bakıyor.Müfredatın içi boş.Öğrenci öğrenmeden okul bitiriyor.MEB önce bu durumu düzeltsin.

Avatar
Ali 2019-05-16 01:24:37

Bence çok isabetli bir yenilik...

banner165