Pis parayla Kur'an nizamı öğretilmez

İSOMDER Spor Toto'nun İHL yaptırmasına tepki gösterdi

17 Eylül 2017 Pazar 09:58
Pis parayla Kur'an nizamı öğretilmez

İslam Toplumu Sosyal Medya Derneği Çorum Şubesi Başkanı Abdullah Gökgöz geçtiğimiz hafta Çorum Üçtutlar Mahallesinde inşaatı başlayan Spor Toto katkılarıyla İmam Hatip Ortaokulu yapılmasına tepki gösterdi. 

 

İSOMDER Çorum İl Başkanı Gökgöz, İmam Hatip camiasının bir ferdi olarak şeytan işi pislik olan kumardan elde edilen necis paralarla genç nesillere  nasıl Kuran nizamını öğretilemeyeceğini belirterek,  "Nasıl haramı helali anlatacaksınız nasıl dindar nesil yetiştireceksiniz." diye sordu. 

Gökgöz, Çorum'da 3 ayrı noktada
Spor Toto destekli okullar yapılmasının planlandığını ve bir tanesinin şu an temellerinin atılmdığını gördüklerini ifade ederek, "Bizim dönemlerimizde İmam Hatipli olmak hakikaten bir ayrıcalıktı. İlkokuldan mezun olduktan sonra İmam Hatipte okumak için sınava tabi tutulup yeterli puan alındıktan sonra okumaya hak kazanıyorduk. Şimdi geldiğimiz noktaya baktığımızda Teog sınavından  dereceye giremeyenler ortada kalanlar İmam Hatip'e yerleştiriliyor bu doğru bir uygulama değildir. Çorum İmam Hatip Lisesi 1990'lı yıllarda  ek binası yapılırken halkın iş adamlarının ve devletimizin destekleriyle yapılmıştı biz o dönemde spor derslerimizde tuğla çekerdik ve yeni binamızdan mezun olduk vatana millete hayırlı hizmet edecek nice nesiller yetişti bu okuldan. Haramdan hayır gelmez,  devlet büyüklerimizin   en kısa zamanda bu yanlıştan dönülmesi konusunda ehemmiyet göstermelerini ve tüm İmam Hatip neslinden bu duyarlılığını göstermelerini temenni ediyorum." dedi. 

Bu konuda   Ulukavak Mahallesi Muhtarı Hanefi Özdemir  ve Karakeçili Mahallesi Muhtarı  Mehmet Aydın'la istişareler yaptıklarını ve destek istediklerini bildiren Gökgöz, yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle de tüm eğitim camiasına başarılar diledi. 






Son Güncelleme: 17.09.2017 11:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gökgöz'e 2017-09-17 11:40:59

Hangi değirmene şu taşıyorsun .
Algı operasyonlarına ne çabuk kaniyorsunuz.
Bölgede bir takım velilerin yeni yapılan okulun iho değil normal ortaokul olsun diye çabaları bazen belden aşağı gayretleri varken bu açıklamalar kime hangi amaca hizmet ediyor.
Öyle tabelanın önüne geçip bir poz birkaç açıklama ile İmam hatip gönüllüsü olunmuyor Sayın gökgöz

Avatar
hakikat 2017-09-17 12:15:23

gökgöz kardeşim trollere laf anlatamazsınş.haklı açıklamada yapsan aşağıdaki trol yorumculara laf anlatamazsın

Avatar
hakikat 2017-09-17 12:18:10

sahi bu diğer imam hatip dernek baskanlarından niye ses çıkmıyor? bu arkadaşlar demekki yapılan bu yanlışı onaylıyor. lafa gelince mangalda kül bırakmazlar.

Avatar
turgut 2017-09-17 15:42:18

söylendiği gibi kolay mesele değil şuurlu müslümanlar helal para ile yetişir.

Avatar
TÜRK 2017-09-17 17:36:52

o zaman düz ortaokul yapın.sizde rahatlayın bizde heryere imamhatip yapmakla olmazki. fsm de sınıflar 42 kişi ek ilkokul yapsaydınız bari. bu işin sonu ne olacak bilmiyorum heryere imamhatip heryere kuran kursu mahalle mescidi, dindar nesil değil ahlaklı nesil yetistirin gidin imamhatip lisesinin cıkın görün. once ahlak sonra dindar nesil....

Avatar
COK KOMİK YAAA 2017-09-17 17:42:01

eee maasi nerden alıyoruz. milletin verdiği vergilerden her veren vergiyi doğru düzgün iş yaparak mı kazanıyorda veriyor. o zaman bankaların verdiği vergileride kabul etmeyin.
hiçbiryeri kazanamayan imam hatip e gidiyor ben daha etrafımda cocugumu imam hatip e göndereceğim diyeni duymadım.bakın bir ak partili zenginlere cocukları nerede hepsi özel okullarda bakın üniversiteye hepsi özel üniversitelerde bölümleride müh. mim. avukatlık tıp. garibanda cocugu imam hatipe göndersin oldu uuuu.

Avatar
Devlet 2017-09-17 18:57:54

Yahu sponsor olan kurum devlet kurumu.
Ve ülkenin dört bir yanında bir çok okula sponsor oluyor.
Bu para devletin parası.
Tıpkı vergiler le elde edilen kazançlar ile oluşan paralar gibi devletin parası.
Gidin bir araştırın sportoto milli piyango hangi illerde hangi projelere sponsor olmuş.

Avatar
Zeki gndz 2017-09-17 23:08:18

Başkan seni tebrik ederim. Artık birilerinin bu yanlışı söylemesi gerekiyordu. Trollere ve saçma sapan yorumcuları ALLAH Kuran-ı kerimi ihlaslı ve itikat ile anlayabilmesi nasip etsin.