Psikolojik danışmalara eğitim

Çorum Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenlerin eğitimini...

29 Ocak 2014 Çarşamba 17:11
 Psikolojik danışmalara eğitim


Çorum Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenlerin eğitimini kapsayan ‘Çocuk Testleri Eğitimi’ projesi Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından kabul edildi.

PDRH Bölüm Başkanı Yaser Mert öncülüğünde hazırlanan projenin imza töreni, Çorum OKA İl Temsilciliği’nde Çorum OKA temsilcileri ve  Çorum Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Yaşar Kıyıklık ile PDRH Bölüm Başkanı Psikolojik Danışman Yaser Mert’in katılımı ile gerçekleşti.

Merkez Müdürü Yaşar Kıyıklık yaptığı açıklamada, okul ve kurumlarda uygulanmakta olan Bireyi Tanıma Test ve Envanterleri konusunda öğretmenlere bu eğitimin daha nitelikli bir değerlendirme yapmalarını sağlayacağını belirtti. Yaş düzeyi olarak ilk-orta okul öğrencilerinin farklı tekniklerle tanınmasına olanak sağlayan Çocuk Testleri Eğitiminden Çorum’da bu eğitimi almayan rehber öğretmen ve psikolojik danışmanların faydalanacağını söyledi.

Psikolojik Danışman Yaser Mert ise, projenin okullarda ve Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü’nde yaşları 3 ile 19 arası değişen çocuk ve gençlerle çalışan rehber öğretmen/psikolojik danışmanların mesleki bilgi ve becerilerinin artırılmasına yönelik test eğitimini kapsadığını belirtti.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın, hazırlanan projelere destek vermesinin kurumlar açısından oldukça faydalı çalışmalara olanak sağladığını ifade eden Mert, test eğitiminin üniversite öğretim üyesi/görevlisi düzeyinde olan bir eğitimci tarafından verilmesi ve eğitim sonunda örnek test batarya/kitapçıklarının öğretmenlere dağıtılmasının düşünüldüğünü kaydetti.

Eğitimin, Şubat ayı içerisinde 40 psikolojik danışmana verileceği belirtildi.






Son Güncelleme: 29.01.2014 17:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165