Rektör eşyalarını topluyor

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan Çorum'dan gitmeye hazırlanıyor

06 Ekim 2018 Cumartesi 12:37
Rektör eşyalarını topluyor

MUSTAFA DEMİRER

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın görev süresi 2019 Mayıs ayı ortasında doluyor.

Yeni sistemle birlikte iki dönem rektörlük görevinde bulunanlara üçüncü dönem hakkı doğarken, HİTÜ Rektörü Alkan, gerek özel sohbetlerinde gerekse kamuoyuna yaptığı açıklamalarda İstanbul’a döneceğine dair sık sık mesaj veriyor. Kalan 8 aylık süre için de Diş Hekimliği ve Veteriner Fakültesi’nin devreye alınması hedefini ortaya koyuyor.

KIYIKLIK’LA GÖRÜŞTÜ

Kulislere göre, Hitit Üniversitesi’nde yaptığı çalışmalarla başarılı bulunan Rektör, son dönemde bazı mecralarda ortaya atılan ve gerçeği yansıtmadığını ifade ettiği bazı iddialar üzerine geçtiğimiz günlerde kendisinin bu göreve gelmesinde referans olan AK Parti İstanbul eski Milletvekili Feyzullah Kıyıklık’la görüştü.

Görüşmede üniversitede yaşanan değişimin ve dönüşümün yanı sıra son günlerde ortaya atılan asılsız karalama ve dedikodular da gündeme geldi. Rektör Alkan’ın görev süresinin bitmesine yaklaşık 8 ay kala yapılacak işlerle ilgili son planlamalarını yaptığı ve eşyalarını toplamaya başladığı iddia edildi.

KULİSLERDE FARKLI İSİMLER VAR

Bu arada siyasi iradenin Rektör Alkan’la üçüncü dönemde de birlikte çalışma arzusunun olduğu ifade ediliyor. Üniversitede ve toplumun diğer katmanlarında da ağırlıklı görüşün aynı yönde olduğu biliniyor. Önümüzdeki sürecin yerel seçimler tamamlanana kadar izlenmesi gerektiği vurgulanırken, Rektör adaylığı için şimdiden farklı bir kaç isim kulislerde konuşuluyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kkkkk 2018-10-09 21:35:16

olumsuz yorumları niye yayınlamıyorsunuz. yaptığınız habercilik değil üzgünüm. tarafsızlıl nerde

Avatar
Mertçe 2018-11-23 20:46:31

Bence en önce Faruk Yamaner gitmeli.

Avatar
çorumlu 2018-10-08 08:31:03

toplamasın eşyalarını bence gitmesin yola devam etsin düzgün insanlar iftiralara da kulak asmasın kimse inanmadı zaten

Avatar
Önrüm 2019-02-23 21:24:02

Gitmede geç bile kaldı, torpille herkesi içeri doldurdu, hakkını isteyene de sana istediğin yerden kadro yok, istersen git diyor, Cumhurbaşkanımız bu duruma müdahale etmelidir.

Avatar
Ne yazacaksin 2018-11-23 20:15:42

Olumsuz yorumlari niye yazmiyorsun diyen zat. Ne diyeceksin, klasik ne yapti zaten, kampus nerde, vs vs. Sen kimsin ve ne yaptin da sorm hakkin var. Bi soyleswn de alem de akademisyen gorse.