'Sen çok özelsin' dediler, ve...

Türk Kızılay özel eğitim ihtiyacı olan çocuklar için özel eğitim sınıfları açıyor. Projeye destek olmak isteyenler bağışta bulunabilecek.

06 Kasım 2017 Pazartesi 16:00
'Sen çok özelsin' dediler, ve...

Türk Kızılayı, doğumlarından itibaren yaşıtlarına göre pek çok konuda destek ve bakıma daha fazla ihtiyacı olan çocukların eğitimleri için devlet okullarında “Özel Eğitim Sınıfları” açıyor. Böylece çocukların, özel eğitime ihtiyacı olmayan akranlarıyla birlikte aynı okula devam edebilmeleri amaçlanıyor.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Kızılay Derneği Çorum Şube Başkanı Sedat Canbolat, “Özel eğitim sınıflarının temel disiplini; çocuklarımızın temel eğitimine katkı sağlayacak seviyede, el-göz koordinasyonu, motor beceri geliştirmeye yönelik sesli, renkli, dokunarak öğrenmeyi-kavramayı hedefleyen çeşitli eğitici materyaller ve donanım malzemelerinden oluşmaktadır. Projeye yapılan bağışlarla, Türk Kızılayı tarafından, devlet okullarında “Sen Çok Özelsin” isimli özel eğitim sınıflarının iç düzenlemesi yapılmakta ve eğitimlerini kolaylaştırıcı materyaller temin edilmektedir” dedi.  

Canbolat’ın verdiği bilgiye göre, Sen Çok Özelsin Kampanyası kapsamında Kızılay Derneği Çorum Şubesi, Alaca Özel Eğitim Uygulama Okulu’na bir adet ilkokul ve bir adet ortaokul sınıfı, Mecitözü Cumhuriyet İlkokulu’na bir adet ilkokul sınıfı, Kızılay Derneği İskilip Şubesi olarak; İskilip Misakımilli İlkokulu’na bir adet ilkokul sınıfı, Kızılay Derneği Osmancık Şubesi olarak; Osmancık Koyunbaba  İlkokulu’na bir adet ilkokul sınıfı olmak üzere toplam 5 adet özel eğittim sınıfı oluşturdu. Sınıfların toplam 48.390,00TL tutarındaki  tüm eğitim malzemeleri geçtiğimiz hafta Kızılay Haftası’nda öğrencilere hediye edildi.

Canbolat, bağışlarla özel ilgi ve desteğe ihtiyacı olan çocukların 8 yıllık eğitimine katkıda bulunulabileceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.