Sendikal eyleme ceza yargıdan döndü

Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Gül, sendika eylemine idari soruşturmadan doğan cezaların İdare Mahkemesi tarafından iptal edildiğini belirtti

29 Kasım 2017 Çarşamba 23:10
Sendikal eyleme ceza yargıdan döndü

Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Gül,  29 Aralık 2015 tarihinde Eğitim Sen Genel Merkezi’nin aldığı karar doğrultusunda ülke genelinde 1 günlük iş bırakma eylemi nedeniyle üyeleri hakkında idari soruşturma açılarak bazı cezaların verildiğini, ancak Çorum İdare Mahkemesi’ne söz konusu cezaların iptali için açtıkları davadan olumlu sonuç çıktığını bildirdi.

Gül, yaptığı açıklamada, “Hukuksuz ve haksız olduğu kadar aynı zamanda da anlamsız olan bu işlemler hem idareye hem de yargıya gereksiz iş yükü bindirmiştir. Davaların tümünün sonuçlanmasıyla devletin de on binlerce Lira dava gideri ödemek zorunda kalarak zarara uğrayacağı da diğer bir gerçekliktir.

Eğitim Sen Çorum Şubesi olarak haklılığımızın yargı kararı ile bir kez daha kanıtlandığını, sendikal hak ve özgürlükler mücadelemizi haklı, meşru, yasal dayanaklarımızla yürütmeye devam edeceğimizi, karşılaşacağımız hukuksuz uygulamalar karşısında her türlü sendikal, hukuki yollara başvurarak hakkımızı aramaya devam edeceğimizi bir kez daha belirtmek isteriz.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.