Son dakika siber saldırı açıklaması

Hitit Üniversitesi, bilgi işlem sistemine siber saldırı yapılarak sızıntı olduğuna haber ve paylaşımlar üzerine son dakika açıklaması yaptı.

20 Ekim 2021 Çarşamba 00:34
Son dakika siber saldırı açıklaması

Hitit Üniversitesi, kendisi ile birlikte bir kısım üniversitelerin bilgi işlem sistemine siber saldırı yapılarak sızıntı olduğuna dair haber ve sosyal medya paylaşımları üzerine son dakika açıklaması yaptı.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi: "Bazı sosyal medya hesapları ve internet sitelerinde, üniversitemizin de aralarında bulunduğu bir kısım üniversitelerin bilgi işlem sisteminin siber saldırıya uğradığı, personel ve öğrencilerimize ait bilgilere ulaşıldığı yönünde haber ve paylaşımlar yapıldığı görülmüştür. Söz konusu paylaşımlar gerçeği yansıtmamakta olup, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi tarafından geliştirilen ve üniversitemiz tarafından da kullanılan Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi hakkında adı geçen üniversite tarafından yapılan bilgilendirmede, 'Yapılan inceleme ve görüşmeler neticesinde sistemlerimizde herhangi bir veri sızıntısı olmadığı, yetkisiz erişim ve ihlal bulunmadığı tespit edilmiştir' şeklinde açıklama yapılmıştır.

Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından yapılan çalışma neticesinde olumsuz bir durum tespit edilmemiş olup konu takip edilmektedir."

Son Güncelleme: 20.10.2021 14:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hititin Kendi Yazlımına Ne Oldu 2021-10-20 11:22:04

Üniversitenin kendi hocalarınca yazılan ve başarı ile kullanılan bir sistemi vardı. Neden o bırakılıp, bir dünya da para verilerek bir başka üniversitenin yazılımı satın alındı acaba? Mustafa Bey, bu konuda ancak siz bilgi verebilirsiniz bize.

banner165