Teknoloji üretmeye başlıyoruz

tatürk Anadolu Lisesi’nde Robotik Ar-Ge Laboratuvarı açıldı.

03 Ocak 2018 Çarşamba 18:38
Teknoloji üretmeye başlıyoruz

Atatürk Anadolu Lisesi’nde Robotik Ar-Ge Laboratuvarı açıldı.

Açılışa Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, şube ve okul müdürleri ile öğretmenler katıldı.

Okul Müdürü Halit Güneş, yaptığı konuşmada, “Öğrencilerimizin analitik düşünme becerilerini, sebep sonuç ilişkisi kurma ve takım halinde çalışma yeteneklerini ve inovatif düşüncelerini artırıp girişimcilik becerilerinin gelişmesi, kod okuryazarlığı bilincinin yayılması için okulumuzda Robotik AR-Ge Laboratuvarımızı açıyoruz. Yine öğrencilerimizin mikro denetleyiciler, sensörler ve diğer elektronik ekipmanlardan oluşan Robotik Ar-Ge Laboratuvarımızda teknoloji üretmeye en ileri seviyede başlamalarını hedefliyoruz.” dedi

Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük de konuşmasında, “Çorum’da güzel şeyler oluyor. Öğrencilerimizin yenilikçi düşünme, yorumlayabilme, bilgisayarda oyun oynayan değil program yazan bir yapıya dönüşmeleri noktasında çalışmalar yapıyoruz. Robotik kodlama, STEM eğitimi çalışmalarına başladık. 48 öğretmenimize bu konuda formatörlük eğitimi verdik. Okullarımızda anaokulundan lise son sınıfa kadar bu eğitimler devam ediyor. Standardın dışında yeni şeyler yapmak lazım. Dünya ekonomisine yön veren ülkeler bunu inovasyonla başarıyorlar. Çorum Geleceğini Kodluyor Projesi ile öğrencilerimiz program yazarak ülkemiz geleceğine katkı sağlayacaklar. Emeği geçen öğretmen arkadaşlarımıza ve okul yönetimine ve maddi desteklerinden dolayı Çorum Belediyemize teşekkür ediyorum. Birlikte güç alıyoruz, birlikte geleceğimizi kodluyoruz.” diye konuştu.

Robotik Ar-Ge Laboratuvarını gezen ziyaretçiler Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Mehmet Ökmen’den yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Duygularını dile Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Zeki Gül ise “Öğrencilerimizi vatanını, milletini seven gençler olarak yetiştirmenin yanında gelişmiş ülkeler seviyesine getirmemiz gerekir. Şu an buna mecburuz. Teknolojik imkânlarımız ne kadar ileri düzeyde olursa başımız o kadar dik olur. Çalışmalarından dolayı İl Milli Eğitim Müdürümüze ve emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Son Güncelleme: 29.07.2018 01:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet DEMİR 2018-01-04 08:51:06

İşin teknoloji üretmek olmadığını, olayın sipariş verilen malzemelerin montajı olduğunu yazsanız ve kendiniz çalıp kendiniz oynamasanız, inanın yapılan işe daha çok saygı duyacağız.

Avatar
Kenann 2018-01-04 12:14:18

Tamam da Bu okul Akademik eğitim veriyor Mesleki Teknik okul değil ki.. Ne demek Robotik Ar-ge.. Ne öğrencilerin nede öğretmenlerin bununla ilgili alt yapısı var.. İl Milli Eğitim Müdürü herşeyin ayrıntısına giriyor bunları sormayı unutmuş mu?