TODAİE’de birinci oldu

Hakimiyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen’in oğlu Botaş avukatlarından hemşehrimiz...

29 Eylül 2013 Pazar 19:21
 TODAİE’de birinci oldu


Hakimiyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen’in oğlu Botaş avukatlarından hemşehrimiz
Kemal Erzen,  Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Kamu Yönetimi 2012-2013 öğretim yılı  birincisi oldu. Erzen diplomasını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in elinden aldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, yüksek lisans mezunlarının ailelerinin katılımı ile Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Yüksek Lisans mezunları diploma töreni ve 2013-2014 akademik yılının ilk dersi geçtiğimiz hafta gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik,Türkiye'nin çağdaşlaşmayı, gelişmeyi kendine hedef seçtiğini hatırlatarak, bugün dünyanın sayılı ekonomileri arasında yer aldığını belirtti. Çelik, güçlü devletin, kaliteli hizmet sunmanın nitelikli iş gücüne bağlı olduğunun önemine işaret ederek, güçlü devlet, kaliteli hizmetin sunmanın en iyi yolunun eğitim olduğunu ifade etti.

Teknolojiyi ihraç eden ülke olmak için beyin gücünün daha da geliştirilmesinin altını çizerek, yaşam boyu eğitimi bir kültür haline getirmenin önemine işaret eden Bakan Çelik, "Dini ve manevi değerlerine bağlı olan, evrensel insani değerler özümseyen, geleneğin üzerine geleceği inşa eden, aklı ile vicdanını harmanlayan nesillerin yetişmesi için daha fazla gayret etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

İnsanın hırslarının bir damla petrol uğrana dünyayı kan gölüne çevirdiğini belirten Çelik, "İnsanlık adeta kendi cehenneminin kendi felaketinin mimarı olmaktadır. Akıllı bir varlık olman insandan beklenen ise, geçmişte yaşanan tüm felaketlerden ders çıkarması, mayasında olan sevgi, hoşgörü, kardeşlik, eşitlik, paylaşma gibi değerleri yeniden keşfetmesidir. Çıkarlar üzerine değil, değerler üzerine bir dünya inşa etmelidir. Oysaki dünyada yaşanan son gelişmelere baktığımız zaman insanoğlunun bırakın geçmişten ders çıkarmayı, geçmişi yeniden yaşamanın gayreti içinde olduğunu görüyoruz. Millet iradelerinin katledildiği, çoluk çocuk demeden katliamların yaşanan bir asırdayız" şeklinde konuştu.

Dünyanın Mars'tan farklı olmadığını söyleyen Çelik, "Orada da insanlık yok, burada da insanlık kalmamış. İnsanoğlu, silaha yaptığı yatırımın binde birini insanlığın barışı ve huzuru için harcasa, dünya çok daha yaşanabilir bir dünya olabilirdi. Bunun için Mars'ta hayat var mı, yok mu sorusunun cevabından önce dünyada insanlık var mı, yok mu sorusunun cevabının bulmamız gerekiyor" diye konuştu.

İnsan hakları, demokrasi gibi konularda gelişmelerin yaşandığını kaydeden Çelik, "Gelinen noktada yanlış olan tek şey ise, evrensel kazanımları sözleşme metinlerinde hapsolması ve insanlığın huzuru için çalışması gereken uluslararası kuruluşların belli devletlerin güdümünde hareket etmesidir. Bu sorunlar aşılmadığı sürece medeniyetler arası çatışma fikrini ortaya atanların ekmeğine yağ sürecektir. Dünyanın bir bölümü öteki bölümüyle kin beslemeye devam edecek küresel huzur başka bir bahara kalacaktır. Şu anda dünyayı etkisi altına alan ve adeta kasırga haline dönüşen küresel nefretin yegane  panzehiri  küresel vicdandır" ifadelerini kullandı.

Çelik şöyle devam etti: "Türkiye özellikle son 11 yılda eğitimden sağlığa, tarımdan sanayiye, ekonomiden ulaşıma kadar her alanda önemli gelişmelere imza atmıştır. Sayın Başbakanımızın açıklayacağı demokratikleşme paketi ülkemizin demokrasi çıtasını daha da yükselteceği gibi bu coğrafyada var olan bir yıllık kardeşliğimizi de önemli katkılar sağlayacak, kardeşliğimizi daha da pekiştirecektir."

TODAİE Genel Müdürü Eyüp İspir, 1952 yılında kurulduklarını belirterek, Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsil görevini yerine getirdiğini ifade etti. İspir, ulusal ve uluslar arası ölçekte kamu görevlilerinin eğitimini üstlendiğini kaydederek, alanıyla ilgili çözümler aradığını söyledi.

Erzen, ‘Edindiğimiz değerleri çalıştığımız kurumlara taşıyacağızKamu Yönetimi Yüksek Lisans Birincisi Kemal Erzen ise, törende yaptığı konuşmada, “Bizler TODAİE'de lisansüstü eğitim alma fırsatını yakalayarak, kamu yönetimi alanındaki son gelişmeleri öğrenme ve takip edebilme imkânını bulduk. Burada verilen yüksek lisans eğitimi, bilimsel bilgi ile donatılmamıza, kamu yönetimi alanındaki çağdaş gelişmeleri izleyebilmemize, sosyal bilimlerin kendine özgü araştırma yöntem ve teknikleri konusunda bilgi edinmemize imkân sağlamıştır.” dedi.

TODAİE'nin  kazandırdığı akademik, bilimsel, sosyal ve kültürel değerleri çalıştıkları kurumlara taşıyacaklarını vurgulayan Erzen şöyle devam etti: “Devletimizin sağladığı imkânlarla, standardı yüksek bir eğitim alarak mensup olduğumuz kurumlarda bunu değerlendirecek olmanın huzuru ile mezun olmanın mutluluğunu birlikte yaşıyoruz.  Meslek hayatımıza ve sosyal yaşantımıza büyük katkılar sağlayan, bize bilimsel çalışmanın geniş ufuklarını açan TODAİE'de, eğitim programlarının yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlerin katılımcı bir anlayışla düzenli ve kaliteli olarak sürdürülmesine büyük özen gösteren başta Enstitü Genel Müdürümüz sayın Prof. Dr. Eyyup Günay İsbir hocamıza; her zaman yanımızda olan, bizleri destekleyen ve yönlendiren çok değerli hocalarımıza; yardımlarını bizlerden esirgemeyen Enstitü idari personeli ile sabır ve desteklerinden ötürü ailelerimize mezun olan bütün arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Enstitü'ye yeni katılan arkadaşlarıma başarılar diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Kaynak: www.corumhakimiyet.net




Son Güncelleme: 29.09.2013 19:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.