Torunları ‘Çanakkale Geçilmez’ dedi

Çorum Mimar Sinan Anaokulu öğrencileri 100. Yıldönümünde Çanakkale Zaferini kutladılar ve...

19 Mart 2015 Perşembe 12:09
 Torunları ‘Çanakkale Geçilmez’ dedi


Çorum Mimar Sinan Anaokulu öğrencileri 100. Yıldönümünde Çanakkale Zaferini kutladılar ve Çanakkale Şehitlerini andılar. Minikler gösterileriyle zaman zaman izleyicilerin gözyaşlarını tutamamalarına neden olurken, sevimli tavırlarıyla zaman zaman da velilerine keyifli anlar yaşattılar.


Mimar Sinan Anaokulu Minik Mucitler, Uğur Böcekleri ve Minik Eller sınıfı öğrencileri tarafından öğretmenleri Türkan Turgut, Fatma Gerçekçioğlu ve Şirinay Yalvaç rehberliğinde hazırlanan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.


Programda sunulan slayt gösterileri ve öğrenciler tarafından okunan şiirlerle Çanakkale Zaferi'nin, bir milletin varoluş mücadelesi ve Birinci Dünya Savaşı'nda Türk askerlerinin, dünyayı hayrete düşüren kahramanlık destanı olduğuna dikkat çekildi.


Çanakkale İçinde, Türklerin Gemisi ve Eledim Eledim türküleri eşliğinde oratoryo ve koro gösterisinin sunulduğu programda, miniklerin canlandırdığı "Kınalı Hasan" tiyatro oyunu büyük alkış topladı. Tiyatro oyununda askerin şehit oluşunu gösteren sahne, duygulu anların yaşanmasına neden oldu.


Programda "Onuncu Yıl" ve "Türkiyem" marşları eşliğinde yapılan "Çanakkale Geçilmez" adlı gösteride minikler sahnede şehitlik anıtı, ay ve yıldız maketi yaparak, izleyicilerin beğenisini kazandılar.  Ayrıca gösteri sırasında çocukların bayrak ve Atatürk resimlerini açmalarıyla coşkulu dakikalar yaşandı.




Son Güncelleme: 19.03.2015 12:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.