TÜGVA’dan ‘Kitap Kurdu’ yarışması

TÜGVA Türkiye genelinde ortaokullarda öğrenim gören tüm 5,6,7 ve 8. Sınıf öğrencilerin katılabileceği para ödüllü ‘Kitap Kurdu’ yarışması düzenliyor.

04 Mart 2020 Çarşamba 21:22
TÜGVA’dan ‘Kitap Kurdu’ yarışması

TÜGVA ‘Kitap Kurdu’ yarışması düzenliyor.

TÜGVA Çorum İl Temsilcisi Enes Kayabaşı, Türkiye genelinde ortaokullarda öğrenim gören tüm 5,6,7 ve 8. Sınıf öğrencilerin katılabileceği para ödüllü ‘Kitap Kurdu’ yarışması düzenleneceğini açıkladı.

Son başvuru tarihinin 30 Mart olarak belirlendiği yarışmanın 5 sorudan oluşan online sınavı 2-3-4 nisan tarihlerinde internet üzerinden yapılacak. Yazılı sınav ise 18 Nisan Cumartesi günü Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda gerçekleştirilecek. Yazılı sınavda dereceye giren öğrencilere para ödülü verilecek.

TÜGVA Çorum İl Temsilcisi Enes Kayabaşı, yarışmayla ilgili şu bilgileri verdi; “Türkiye Gençlik Vakfı olarak Türkiye genelinde düzenlenen ve 5, 6, 7 ve 8. sınıfları kapsayan ‘Kitap Kurdu’ yarışmamız ile gençlerimiz hem Kitap okuma alışkanlığı kazanacaklar hem de kitapların ne kadar iyi bir dost olduklarını kendileri bizzat göreceklerdir. İçeriği itibari ile gençlerimize çok yönlü bir gelişim ve destek imkanı sunan yarışmamıza Çorum daki genç kardeşlerimizin yoğun katılım göstermesini bekliyoruz.

Başvuru süreci internet üzerinden http://tugva.org/kitap-kurdu/ adresinden yapılacak. Yarışmamız, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel okulların tüm 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerini kapsamaktadır. Yarışmaya katılacak öğrenciler başvuru için TÜGVA web sitesindeki başvuru formunu doldurmalıdır. Özellikle belirtmek isterim ki online başvuru yapmayan öğrencilerimiz sınava giremeyecek. Öğrenci kardeşlerim http://tugva.org/kitap-kurdu/ adresinden başvuru formunu mutlaka doldurmalılar. Yarışma sonu verilecek ödüller ise şöyledir; Türkiye birincisi 9 bin TL, Türkiye ikincisi 7 bin TL, Türkiye üçüncüsü 5 bin olacak. Bununla birlikte dereceye giren öğrencilerimize danışmanlık yapan danışman hocalarımıza da 5 bin, 4 bin ve 3 bin TL para ödülü verilecek. Ayrıca öğrenciler yarışma kitaplarını Emin Kitap Kırtasiye’den temin edebilecek.”

Kayabaşı, Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Yeni bir görüş ve duyuş mimarisinin toprak üstünde sarayını kuracak tek vasıta kitaptır’ sözünü hatırlatarak, “Biz de kendi sarayını inşa etmen için sana yardımcı olmak istiyoruz Kitap Kurdu! Tek yapman gereken ise sadece yarışmaya başvurman ve sınıf seviyene göre belirlenmiş kitapları okuman!

Bitmedi… Gençliğe harika bir dünya emanet etmekle kalmayacaksın kitap kurdu! Seni bekleyen sürprizlerimizde beraberinde gelecek …’ dedi.

Son Güncelleme: 04.03.2020 21:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2020-03-04 21:30:58

Güzel Bir etkinlik çocukların gelişimi açısından çok yararlı ????????

Avatar
Serkan 2020-03-04 21:45:01

Gençlerin kitap okuma alışkanlığı açısından çok faydalı bir proje ????????????????

Avatar
Burak Arslan 2020-03-04 21:47:04

Türkiye'nin En Büyük Gençlik STKsı Olan TÜGVA Yine Çok Güzel Bir Projeye İmza Atmış, Tebrik Ediyorum...

Avatar
Baskan 2020-03-04 21:54:26

Cok guzel bir uygulama destek olalim kitap okuma aliskanligini kazandiriyor genclerimize

Avatar
Emine 2020-03-05 00:40:07

Yaptıgı çalısmalarla sadece bır kesıme degıl her kesıme hıtap etmeye calısan, egıtıme, sanata, spor’a onem veren Türkiye Genclık Vakfını bu guzel projesı ıcın tebrık edıyorum.

Avatar
Vakıf 2020-03-04 21:30:34

Çocuklarımızı gönül rahatlığı ile emanet ettiğimiz milli ve yerli vakıf. Allah vesile olanlardan razı olsun.

Avatar
Ahmet 2020-03-05 11:13:31

Kitap okuma, namaz kılma gibi alışkanlıkları para ödülü ile aşılayamazsınız. Neden acaba böyle işlerin başındaki kişiler hep para ile bir şeylerin çözüleceğini düşünüyorlar?

Avatar
Ahmet 2020-03-05 11:15:04

Ve neden yorumların hepsi tek kalemden çıkmış gibi? Tügva Çorum üyeleri tügvayı övmeye gelmiş :)