Türkü dolu bir gece

Sungurlu Anadolu Lisesi, yurdun her köşesinden yürekleri ısıtan türkülerin yer aldığı Kış Konseri etkinliği düzenledi.

23 Ocak 2014 Perşembe 16:22
 Türkü dolu bir gece

Sungurlu Anadolu Lisesi, yurdun her köşesinden yürekleri ısıtan türkülerin yer aldığı Kış Konseri etkinliği düzenledi.

Okulun konferans salonunda düzenlenen konser davetliler tarafından büyük bir ilgi ile izlenirken, konserde görev alan öğrenciler türküleri büyük bir maharetle seslendirdiler.

Konser öncesi kısa bir konuşma yapan Okul Müdürü Kerim Çırakoğlu, amaçlarının türküleri sevdirmek, gençlerin türkülerle gönül ilişkisini kurmasını sağlamak olduğunu söyledi. “Türküler yüreğimizin dili, başımızın sevda yelidir” diyen Çırakoğlu, “Türküler baştan başa Anadolu’dur, Yemen’dir, Çanakkale’dir. Başta derttir türküler, gönülde hasrettir. Türkülere gönül veren, ses veren türkü olup damla damla yüreklerimize düşen sevgili öğrencilerimizi kutluyorum. Bu güzelliklerin yaşatılmasına katkıda bulunan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Sunuculuğunu Edebiyat Öğretmeni Dilek Koçak’'ın yaptığı konserde Gesi Bağları, Mihriban, Divane Aşık Gibi, Zahidem, Bahçe Duvarından Aştım, Nar Tanesi, Babuab, Entarisi Dım Dım Yar ve daha birçok türkü Müzik Öğretmeni Bilge Bahar Kavalak yönetiminde; Kübra Yazar, Fatih Özdemir, Beyza Özdemir, Tuba Nur Töker ve Sema Kılıç tarafından büyük bir ustalıkla seslendirildi.

Programa katılan İlçe Kaymakamı Osman Beyazyıldız ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, konsere emek veren öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek, düzenlenen etkinliği çok beğendiklerini ifade ettiler.







Son Güncelleme: 23.01.2014 16:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.