Ulusal Staj Programı başvuruları başladı

“Ulusal Staj Programı” 2022 başvuruları başladı.

08 Şubat 2022 Salı 20:51
Ulusal Staj Programı başvuruları başladı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, kamu kurumları ve özel sektörden gönüllü işverenlerin katılımı ile “Senin İçin Seferbiriz” teması altında 2020 yılından bu yana yürütülen Staj Seferbirliği Programı’nın kapsamı 3. yılında, Türkiye’nin istihdam politikaları paralelinde genişletildi ve adı “Ulusal Staj Programı” olarak değiştirildi. Fırsat eşitliği temelinde, liyakati önceleyen Programın 2022 yılı başvuruları tüm gençler için kariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden 31 Mart tarihine kadar devam edecek.

Pilot uygulaması 2020 yılında gerçekleştirilenve Cumhurbaşkanlığı 2021 Yıllık Programı'na alınarak tüm kamu kurumlarına yaygınlaştırılan Program'a aynı yıl, 135 binin üzerinde genç başvuru yaptı ve 90 binin üzerinde gencimize staj teklifi gönderildi. Staj yapacağı kurum ile irtibatlandırılan 45 bine yakın gencimiz ilk ücretlerini devletin elinden aldı. Ülkemizin bölgesel ve küresel liderliği için kilit rol oynayan gençlerimizin istihdam edilebilirliklerinin desteklenmesi ve staj imkânlarına erişimlerinin fırsat eşitliği temelinde sağlanmasını hedefleyen Program OECD tarafından üye ülkelere 2 yıl üst üste örnek gösterildi.

3 PROJEDEN BİRİ OLDU

Şeffaf, objektif ve sorgulanabilir niteliği, yenilikçi ölçme ve değerleme modelleriyle desteklenmesi, paydaşlar arası etkileşime dayanması ve geniş staj imkânı sağlamasıyla OECD'nin 22 Ekim 2020 tarihli Gençlik, Güven ve Kuşaklararası Adalet İçin Yönetişim Raporu'nda örnek uygulama olarak yer aldı. Ayrıca OECD'nin 6 Temmuz 2021 tarihli "COVID-19 Krizinde Ülkeler Gençleri Desteklemek İçin Ne Yaptı?" başlıklı politika dokümanında "pandeminin iş gücü piyasaları ile gençler üzerindeki etkilerini azaltmak için uygulanan destek önemler" alanında tanıtılan 3 projeden biri oldu.

BİREYSEL GELİŞİMLERİNE DESTEK VERİYOR

Türkiye'nin yetenek yönetimine atfettiği önemi tüm dünyaya gösteren Program; gençlerin iş yaşamını mezun olmadan önce deneyimleyebilmelerine, başarılı olabilecekleri alanları yakından tanımalarına, sahip oldukları teorik bilgi ve becerileri sahada uygulama imkânı sağlayarak bireysel gelişimlerine destek veriyor. Ülkemizin istihdam politikaları paralelinde kapsamı genişletildiğinden "Ulusal Staj Programı" ismi ile devam edecek Programa gençlerin yoğun ilgisi sürerken, tüm kamu kurumlarının yanı sıra özel sektörden gönüllü işverenlerin katılımı da artarak devam ediyor.

SABAH/BURAK ÇELİK

Son Güncelleme: 09.02.2022 17:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tarafsız 2022-02-09 10:38:04

Daha önceki yıllardan gelen staj mağdurları var milyonlarca.Onlar başka ülke vatandaşı mı?Anayasadaki kanun şöyle:Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları eşit haklara sahiptir.Gerisi yetkilerin vebalidir.