Üniversite o haberlere hukuki işlem başlatıyor

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü, Çorum Teknokent ile ilgili bazı sosyal medya ve diğer mecralarda yayınlanan haberler üzerine hukuk işlem başlatacağını duyurdu.

28 Eylül 2023 Perşembe 15:08
Üniversite o haberlere hukuki işlem başlatıyor

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü, Çorum Teknokent ile ilgili bazı sosyal medya ile yazılı ve görsel mecralarda yer alan yayınlar hakkında, kamuoyunu yanıltan ve üniversitenin kurumsal itibarını hedef aldığı iddiasıyla hukuk işlem başlatılacağını duyurdu.

İşte o açıklama:

Çorum Teknokent, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunun ve 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu’na istinaden, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğünün 10.05.2013 tarih ve 3775 sayılı izin yazısı ile kurulmuştur.

Günümüz itibarıyla Çorum Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Anonim Şirketi, Organize Sanayi Bölgesi (%70), Hitit Üniversitesi Rektörlüğü (%10), Çorum İl Özel İdare (%1) ve Çorum Ticaret Sanayi Odası (%19) ortaklığından oluşan bir anonim şirkettir.
Kuruluş ve devamında sürdürülen şirketleşme sürecinde hesap katkı bilgilerinden doğan yanlışlar nedeniyle Sayıştay’ın son 10 yıllık faaliyetleri dikkate alınarak gerekli adımlar atılmıştır.

2016 yılına kadar yürütülen iş ve işlemlerden dolayı ortaya çıkan hatalar giderilmeye çalışılırken; dönem itibarıyla yeni bir sorun gibi kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye yönelik haber ve paylaşımlar yapılmaktadır.

Sorumlu ve etik yayıncılık ilkelerine aykırı olduğu açıkça belli olan, üniversitemizin kurumsal itibarı hedef alan yayın ve sosyal medya paylaşımlarına dönük gerekli hukuki işlemleri başlatmak üzere harekete geçilmiştir.

Nihai olarak üniversitemiz hakkında yanlış ve eksik bilgiler üreten, haberler yaparak kamuoyunu yanıltan kişiler ve mecraları kamuoyunun dikkatlerine tevdi ediyoruz.

Saygılarımızı sunarız.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü"
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.