‘Üniversite-sanayi işbirliğine talep artıyor’

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’na...

26 Temmuz 2015 Pazar 13:34
 ‘Üniversite-sanayi işbirliğine talep artıyor’


Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarette bulundu. Ziyarette Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversite-Sanayi işbirliğine olan talebin her geçen gün daha da arttığını, Hitit Üniversitesi olarak bu konuya hep sıcak baktıklarını ve gündemde tuttuklarını ifade etti.


Alkan, Hitit Üniversitesi’nin 2015-2016 Yılı Güz Dönemi’nde Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitülerine 381 öğrenci alınacağını belirterek, sanayicileri ve işadamlarının kariyerlerini, mesleki bilgi ve tecrübelerini geliştirmek, üniversitenin sahip olduğu büyük bilgi birikimini paylaşmak üzere Üniversitenin lisansüstü programlarına beklediğini ifade etti. Enstitülere lisansüstü eğitimi için başvuruların 10-14 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılacağını kaydeden Alkan, başvuru koşulları ile gerekli tüm bilgilerin enstitülerin web sayfalarında yer aldığını belirtti.


Rektör Alkan, Çorum’da yer alan sanayiciler ile işadamlarının iş hayatlarında karşılaştıkları sorunları veya ihtiyaçlarını TSO bünyesinde daha önce oluşturulan Koordinasyon Birimi aracılığıyla Üniversiteye iletmeleri halinde, bu konularla ilgili çözüm arayışlarında bulunacaklarını, çözüm ortağı olmaya çalışacaklarını, hatta lisansüstü tez konularının bunlardan belirlenerek konunun üniversite-sanayi işbirliği konsepti içerisinde değerlendirebileceklerini söyledi.


Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal da, üniversite – sanayi işbirliğinin emin adımlarla ilerlediğini ve bugüne kadar yapılan bütün projeler de başarıya ulaştıklarını belirtti. Başaranhıncal ayrıca, sektörün bilimle daha da ileriye gideceğini ifade ederek, “Bu zamana kadar yapılan projeler de başarı elde edilmiş olsa da bu, üniversite – sanayi işbirliği kapsamında yeterli değildir. Her yeni projede daha çok çaba verilmesi, başarı çıtasını her zaman yüksekte tutmamızı sağlayacaktır. Sektör ve bilimin birlikte hareket etmesi yeni oluşumları da beraberinde getirecektir” dedi.




Son Güncelleme: 26.07.2015 14:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.