Üzülmeyin, önünüzde uzun bir yol var

Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz, LGS’nın açıklanmasının ardından sınavda istediği sonucu alamayan öğrencilere ilk mesajını verdi.

26 Haziran 2019 Çarşamba 18:06
Üzülmeyin, önünüzde uzun bir yol var

Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz, LGS’nın açıklanmasının ardından ilk mesajını verdi.

Sınavda istediği sonucu alamayan öğrencilerine üzülmemeleri çağrısında bulunan Yılmaz, şöyle devam etti;

LGS açıklandı. Akademik başarı; öğrenme hızı, zeka gibi zihinsel etmenler, benlik saygısı, kişilik yapısı, öz yeterlilik, motivasyon, ders çalışma alışkanlıkları gibi, duyusal etmenler anne/baba tutumu, sosyo-ekonomik durum, yönetici ve öğretmen yeterliliği gibi, çevresel etmenlerle doğrudan ilişkili. Bu doğrultuda başarıya etki eden faktörler için ayrı ayrı çalışacağız. Sınavda istediği sonucu alamayan öğrencilerimiz üzülmesinler. Önlerinde uzun bir yol var ve bizler bu yolculukta onları yalnız bırakmayacağız.”

YENİ FAALİYETLER

Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz, ayrıca RAM ve rehber öğretmenlerle bir dizi faaliyetler yapacaklarını belirterek, “Dünya, yeni ve farklı bir iletişim sürecinde. Algıların değiştirilip yönlendirildiği, medyayı okuyup/yorumlamanın büyük önem kazandığı bir süreç bu. Öğrencilerimizin düşünme, sağlıklı karar alma becerilerini desteklemek için RAM (Rehberlik Araştırma Merkezi) ve rehber öğretmenlerimizle bir dizi faaliyetler yapacağız.” dedi.

LGS BİRİNCİSİNİ ÖDÜLLENDİRDİ

Bu arada Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz, LGS Türkiye Birincisi 23 Nisan Ortaokulu öğrencisi Uğur Arslan Şen'i başarısından dolayı tebrik ederek ödül verdi. Ayrıca 23 Nisan Ortaokulu’nu ziyaretinde Mesleki Çalışma Programına katıldı.

Son Güncelleme: 26.06.2019 18:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bedii Onan 2019-06-27 22:06:18

Moral vermek güzel bir davranış lakin orta okul sürecinde çocuklar sınava ne kadar hazırlandı?Kendi çocuğum açısından değerlendiriyorum.Tam bir hayal kırıklığı var.Çocuklara yazık.Bu eğitim mantığı ile kendini kurtaran şanslıdır.