Yıldızlı otel gibi

HİTÜ'nün geçmiş dönemde yaptığı çalışmalar meyvesini vermeye başladı. Çorum'un Sungurlu ilçesinden sonra Alaca KYK öğrenci yurdu da tamamlandı.

22 Temmuz 2021 Perşembe 15:15
Yıldızlı otel gibi

Hitit Üniversitesi’nin geçmiş dönemde gösterdiği çabalar meyvesini vermeye başladı. Çorum’un bazı büyük ilçelerinde kampüs ve öğrenci yurdu yapılanması giderek güçleniyor.

Hatırlarsak, hayırsever işadamı hemşehrimiz Avni Çelik’le yapılan bir dizi görüşmelerin ardından Alaca MYO Kampüsü daha önce tamamlanmıştı. Yaklaşık 8 dönümlük kampüsün öğrenci yurdu yapımı için ayrılan kısmı konusunda Kredi Yurtlar Kurumu nezdinde girişimlerde bulunulmuş, 2017 yılında başlatılan çalışmalar kapsamında 2018 yılında yurt temeli atılmıştı. Kısa bir süre önce tamamlanan Alaca KYK Öğrenci Yurdu, modern yurt binası ve spor kompleksi ile önümüzdeki eylül ayında öğrenci alımına başlıyor.

Aynı şekilde Çorum’un Sungurlu Meslek Yüksek Okulu’na son derece modern bir eğitim binası ve KYK öğrenci yurdu yapıldı. Sungurlu MYO binası 2020 yılında eğitime başladı, ancak pandemi nedeniyle öğrenciler yeni binalarından henüz faydalanamadı. Sungurlu KYK yurdu ve yeni MYO binası da yine eylül ayında öğrencilerini kabul edecek.

Çorum’un Osmancık ilçesinde ise mevcut kampüs alanının yeterli olmaması nedeniyle hemen yanı başında bir arazi tahsis edildi. Bu alanın Osmancık MYO kampüsüne dahil edilerek ihtiyaç olan alt ve üst yapı çalışmalarının başlatılması bekleniyor.

Son Güncelleme: 23.07.2021 00:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emeği Geçenlere Teşekkür 2021-07-23 22:47:11

Yavrularımızın devletin güvencesi altında, KYK yurtlarında, başkalarının eline düşmeden eğitimlerini sürdürmesi çok önemli. Alaca myo ve yurduna emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Sungurlu myo kampüs ve yurdu için Allah razı olsun. İnşAllah Osmancık MYOya tahsis edilen araziye de çalışmalara başlanır.

Avatar
İskilipden 2021-07-22 19:10:21

İlçemizde yüksek okul muamma KYK hiç yok.
olurmu? olmazmı? keşke olsa ÜH KEŞKE!

Avatar
Bekir Yıldız 2021-07-23 11:14:31

Bu türden işlerin eski yöneticiler tarafından planlanmış olması demek önde olması gereken üniversite yönetici vizyonunun en az 3 yıl geriden gittiğini gösteriyor. Eski kredi bitince bakalım ne yapacaklar

Avatar
İskilipden 2021-07-22 18:13:51

İnşAllah İskilip Meslek Yüksek Okulu açılır pandemi öncesi halk tarafından yardğmlar ve belediye işbirliği ile çatı kapama noktasına gelmişken çürük olduğundan bahis ile HALEN BEKLİYOR

Tosya İskilip YOLU MÜJDESİNİ BEKLİYORUZ
Bayram döneminde ilçe nufusu kalabalıklaştı. Şehir merkezi ve mahalle araları araç yoğunluğu yaşıyor. kapalı otopark ihtiyacımız mevcut.

Avatar
selim 2021-07-25 15:31:47

Bu ilçelere yüksek okul açılması buralardaki nüfus erimesini durdurabilecek mi? Gittikçe küçülen bu ilçelerde bu çocuklar üniversite mi okumuş olacaklar. Yazık bu ölü yatırımlara.

banner165