Yunanistan’a gittiler

Boğazkale Ortaokulu öğrencileri AB projesi kapsamında Yunanistan'a gitti.

16 Ekim 2019 Çarşamba 14:29
Yunanistan’a gittiler

Boğazkale Ortaokulu öğrencileri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından finanse edilen Erasmus+ Programı KA229 Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar faaliyeti alanında “Surfing Our Roots / Köklere Yolculuk” isimli Erasmus+ projesi kapsamında Yunanistan'a gitti.
Avrupa Birliği Erasmus+ Programı KA229 Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar faaliyeti alanında “Surfing Our Roots / Köklere Yolculuk” isimli Erasmus+ projesi kapsamında Boğazkale Ortaokulu proje koordinatörü Fikret Gündoğdu, Türkçe öğretmeni Muhammet Cemil Yaşar, 8/A sınıfı öğrencisi Cengiz Kölemen, 7/A sınıfı öğrencileri Salih Ereroğlu ve Şükrü Boynuuzun, 6/A sınıfı öğrencisi Ecemsu Ulusoy Yunanistan'ın Amaliada Şehrine gittiler. Kültürel miras konusunda Yunanistan'da 1 hafta eğitim alan öğrenciler aldıkları eğitimin yanı sıra bulundukları yerin tarihi ve kültürel yerlerini de gezme fırsatı buldular. Öğretmen ve öğrencilerimiz 1 haftalık eğitimi başarıyla tamamlayarak sertifikalarını da aldılar.
Türkiye, Hollanda, Litvanya ve Portekiz'den 15 öğretmen ve 20 öğrenci olmak üzere toplamda 35 kişinin katıldığı proje çalışmasında öğretmenler ve öğrenciler Yunanistan 3ʳ ͩ Primary School of Amaliada okulunun öğretmenleri ve öğrencileri tarafından büyük bir coşkuyla ve heyecanla karşılandılar. Proje kapsamında öğrencilerimiz bir hafta boyunca derslere girerek Yunanistan'daki eğitim sistemleri ve ders işleme yöntemleri hakkında bilgi sahibi oldular. Öğrencilerimiz dersler bittikten sonra da kentin tarihi ve turistik yerlerini gezerek kültürel aktivitelere katılma imkanı buldular. 1 hafta süresince Yunanistanlı öğrencilerle birlikte ailelerin evlerinde beraber kalarak onlarla birlikte kültürel bir bağ ve arkadaşlık oluşturdular.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.