17 dönüme 10 milyonluk yeni tesis

Çorum Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'ne 17 dönüm alanda 10 milyon lira değerinde yeni tesis yapılacak.

26 Temmuz 2021 Pazartesi 16:34
17 dönüme 10 milyonluk yeni tesis

Çorum Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'ne 17 dönüm alanda 10 milyon lira değerinde yeni tesis yapılacak.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği 6. Olağan Genel Kurul toplantısında mevcut başkan Yılmaz Kaya yeniden birlik başkanlığına seçilerek güven tazeledi.

Ticaret ve Sanayi Odası Fuar Kompleksi alanında gerçekleşen genel kurulda faaliyet raporu, gelir-gider tablosu ile yönetim ve denetleme kurulu raporları okunup ibraz edildikten sonra seçime geçildi. Tek liste ile gidilen seçimde mevcut başkan Yılmaz Kaya yeniden birlik başkanlığına seçildi.

Genel kurulda bir konuşma yapan Birlik Başkanı Yılmaz Kaya, en büyük hassasiyetlerinin üreticinin elindeki sütü alıp gününde parasını ödemek olduğunu söyledi.

Yeni hizmet binası için Ankara yolu üzerinde 17 dönümden oluşan arsa aldıklarını açıklayan Kaya, “10 milyon liraya mal olacak projemizi sunduk. Proje içerisinde süt toplama merkezi, idari binalar, yöresel ürünler dükkanı ve tarım marketi olacak. Belediye’den ruhsatımız çıkarsa bu yıl içerisinde temelimizi atıp oraya geçeceğiz” dedi.
“Tarım olmazsa hayvancılık olmaz” diyen Kaya, Karadeniz Bölgesi’nin en büyük hava yem deposunu Çorum’a kurduklarını bildirdi.

Çorum’un en önemli sorununun süt olduğunu, bunu da 4 yıllık süre de aştıklarını vurgulayan Kaya, “Çorum’da en fazla yıllık 100 ton süt toplanırken şuan 200-225 tonları gördük. 500 tonları görürüz İnşallah. Hiçbir il de Ramazan ayında süt alınmadı. Biz gece gündüz bayram demeden sütleri topladık. Üreticimizin elinde sütü bırakmadık. 1000 ton sütü süt tozu yaptırmışız. 3.5 milyon TL değeri var. En büyük hassasiyetimiz üreticinin elindeki sütü alıp gününde parasını ödemek. Bundan sonraki 4 yıllık sürecimizde de adaletli, dürüst, ilkeli bir şekilde 4 yıl daha geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

'BİRLİK İYİ BİR NOKTAYA GELDİ'

Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı, Yılmaz Kaya’nın birliği çok iyi bir noktaya getirdiğini belirterek, “Bayrağı çok yükseğe koydular daha da ileri koyacaklarına inanıyorum. Birliği bir adım ileri nasıl götürürüz bunun gayreti içerisinde olduklarına şahidim. Bu yönetim 4 yıl sonra daha yeni şeylerle ortaya çıkacaktır. Birliklerimiz Türkiye’de parmakla gösterilecek hale gelecek yeter ki destekleyin” şeklinde konuştu.

'BİRLİK VE BAREBERLİĞİ ÇORUM'DA GÖRDÜM'

Vali Yardımcısı Orhan Tamer de, Çorum’da gördüğü birlik ve beraberliği diğer illerde görmediğini ifade ederek, “Bu birlik ve beraberliği kaybetmeden daha da ileriye götürmek Çorum’u çok örnek bir vilayet haline getiriyor. Burası benim görev yaptığım 10. il. Sadece Çorum’da bu birlik beraberliği gördüm. Bu Çorum için büyük bir şans, daha ileriye götürün” diye konuştu.

Genel kurula Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın, Karaman Tarım ve Orman İl Müdürü Yusuf Şahinbaş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, ÇESOB Başkanı Recep Gür, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız ve birlik üyeleri katıldı.

Son Güncelleme: 27.07.2021 10:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2021-07-26 19:43:46

Başkan ve yönetimi tebrik ederim. Çok güzel işler yaptılar. hedef ve üretim daha iyi inşaAllah. bu birlik desteklenmeli

Avatar
İskilipden 2021-07-26 18:18:44

Çorum olarak neden Torku benzeri bir üretim mekanizması yapılmaz. Arazi müsait, Hayvancılık| müsait Üniversitede destekleyerek YÜKSELEN BİR ÇORUM NEDEN DLMASIN ET SÜT. TAHIL BALIKÇILIK ÇORUMDA HER ŞEY VAR. NUFUS DA DÖNÜŞ OLUR.
Konyada Hadım Belediyesi Kiraz üretimine öncülük verdi Mi 12.00₺ den ayağı kiraz yok. Çorumda dalında kalıyor neden? Tesisleşme üzüm, Elma hiç bir şey kalmaz hepsi değerlerin. İnşAllah büyür Çorum

Avatar
tuncay 2021-07-27 06:40:46

Çorum ve ilçeler temizlenmeli. Nufus yaşlarıyım.
Meyveler ağaçlarda kaymasını önlemek için tesisleşmek ve üretime katmak şart. Mevsim barajdan dolayı yumuşama mevcut. Zirai dön a karşı bilinçli ilaçlarla konusunda büyükçe tedbir alınmalı. Çekimler değerlendirilmeli.

banner165