Ceylan duyurdu, 38.5 milyonluk başvuru

AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, TKDK’ya 38.5 milyon lira yatırım başvurusu yapıldığını bildirdi.

20 Haziran 2019 Perşembe 17:03
Ceylan duyurdu, 38.5 milyonluk başvuru

AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, TKDK’ya 38.5 milyon lira yatırım başvurusu yapıldığını bildirdi.

Ceylan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK), 16 Şubat 2019 tarihinde çıktığı IPARD II-5. Başvuru Çağrı İlanı döneminde hayvancılık ile işleme ve pazarlama sektörlerine yönelik proje başvuru kabullerinin 13 Haziran 2019 Perşembe günü itibariyle tamamlandığını hatırlattı.

38.5 MİLYON YATIRIM BAŞVURUSU ALINDI

Milletvekili Ceylan, bu çağrı döneminde TKDK Çorum İl Koordinatörlüğünce hayvancılık yatırımları için 21 milyon lira yatırım tutarına sahip 14 proje, işleme ve pazarlama yatırımları için 17,5 milyon lira yatırım tutarlı 7 proje olmak üzere toplam 38,5 milyon lira yatırım tutarına sahip 21 proje başvurusu yapıldığını söyledi. Bu projelere 16,6 milyon lira hibe ödemesi yapılacağını bildiren Ceylan, başvurulan sektörlere göre proje dağılımının 7 büyükbaş süt işletmesi, 6 büyükbaş besi işletmesi, 1 yumurta tavukçuluğu işletmesi, 2 süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, 5 meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması şeklinde olduğunu belirtti. Proje başvurularında süt ve besi hayvancılığı yatırımlarının yanı sıra, özellikle çeşitlilik açısından önem verdiği yumurta üretimi, süt toplama, soğan deposu kurulumu ve meyve kurutma tesislerine yönelik başvurulardan da oldukça memnuniyet duyduğunu belirten Milletvekili Ceylan bütün başvuruların sözleşmeye bağlanması ve hayat bulmasını dilediğini ifade ederek, Çorum’umuza hayırlı olsun, dedi.

YENİ HİBE ÇAĞRISI

Ceylan, TKDK’nın verdiği hibelerin artarak devam ettiğini, IPARD II-6. Başvuru Çağrı İlanıyla da 400 milyon liralık yeni bir hibe paketi daha açıkladığını, “Kırsal Ekonomik Faaliyetlerin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme Tedbirine” yönelik olarak çıkılan hibe çağrısıyla kırsal alanlarda yapılacak yatırımların %55 hibe oranıyla destekleneceğini söyledi.

Bu çağrı döneminde; bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi kapsamında; süs bitkileri, tıbbi ve aromatik bitkiler, mantar, fide ve fidan ile çiçek soğanı üretim yatırımları, arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi yatırımları, zanaatkârlık, yöresel tarım ve gıda ürünlerinin üretimi, kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, kültür balıkçılığı, yenilebilir enerji tesisleri ile kooperatif ve üretici örgütleri için makine parkları kurulumlarının destekleneceğini ifade eden Ceylan, bu sektörlerde yapılacak yatırımlar için belirlenmiş olan proje tutarlarının alt limiti 5 bin avro, üst limiti ise 500 bin avro olacak, dedi. Projelerde yapım işleri, makine-ekipman alımları, danışmanlık hizmetleri ve görünürlük harcamalarının yanı sıra kendi tüketimini karşılamak amacıyla yenilenebilir enerji sistemlerinin de destek kapsamında olduğunu ve yatırımlardaki tüm harcamaların KDV ve diğer vergilerden muaf olacağını belirtti.

HİBELER ARTARAK SÜRECEK

Milletvekili Ceylan açıklamasında şu bilgileri verdi. “Bugüne kadar ahır, sağımhane, gübre ve silaj çukuru, samanlık ve yem deposu, makine ekipman garajı, soğuk hava deposu, işletme binaları gibi inşaat işleriyle birlikte, pulluktan mibzere, balya makinesinden silaj makinesine, buzağı kulübesinden sağım sistemine, ultrason cihazından sağım robotuna, traktöründen karavanına, güvenlik sisteminden iklimlendirme sistemine, bilgisayarından güneş paneline kadar birçok makine-ekipman alımına destek verildi.

Tamamlanan IPARD I ve IPARD II dönemlerinde 73 milyon lira tutarındaki 30 bin adedi aşan makine ekipmana destek verildi. Bugüne kadar toplamda 175 milyon liraya yaklaşan yatırım tutarına sahip 636 adet projeye 83 milyon lirayı aşan hibe ödendi. Bu hibelerden faydalanan vatandaşlarımızı tebrik ediyorum. Yeni çağrıdan da hemşerilerimizi faydalanmaya davet ediyorum.”

Her yatırımın ülke ekonomisine yaptığı katkıyı çok önemsediğini ve yatırım tutarına bakmaksızın her vatandaşın projesini ayrı ayrı değerli bulduğunu belirten Ceylan, TKDK’nın tarımı ve kırsalı desteklemeye devam edeceğini, söyledi.

YATIRIMCILAR İRTİBATA GEÇSİN

Milletvekili Ceylan, bazı kişilerin TKDK adını kullanmak suretiyle çeşitli iletişim araçlarıyla vatandaşlarımızla irtibata geçerek dolandırıcılık girişimlerinde bulunabileceklerine dikkat çekerek, vatandaşların bu tür girişimlere itibar etmemelerini ve dikkate almamalarını, yatırım yapmak isteyen tüm vatandaşların il koordinatörlüğüyle irtibat kurarak, en doğru bilgiyi il koordinatörlüğü yetkililerinden ve uzman personelinden almaları gerektiğini, söyledi. TKDK uzmanları tarafından tüm bilgilendirmelerin ücretsiz yapıldığını, projelerde yer alması gereken dokümanlar için herhangi bir ücret talep edilmediğini ve gerekli tüm evrak örneklerinin TKDK resmi internet sitesinde kamuoyunun bilgisine sunulduğunu dile getirdi.

Son Güncelleme: 21.06.2019 19:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kader 2019-06-20 17:34:54

Sayın vekilim o iş kolay, Yahya Müdürün işi ne oldu 3 vekil bir il başkanı hep birlikte Çorum'un evladı Yahya Çobanı İl MEM Müdürü yapamayacaksak. Dükkanı kapatıp gidelim..

Avatar
Bilen 2019-06-20 18:52:33

Vekilim bu iş Çorum'un artık namus meselesi oldu ÇOBAN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ Olmalı.

Avatar
ahmet 2019-06-20 18:49:36

Lütfen moderatöre söyleyin şu yazım hatasını düzeltsin. TKDK'ya değil TKDK'ye diye yazılır.

Avatar
Cem Yılmaz 2019-06-21 04:53:57

Asc Yahya sürecinde karizmayı çizdirmiş ,ağzının payını almıştır.. artık asc nin de alçalma dönemi başlamıştır.. yaşasın yeni kral gavuncu.. adamın hası..

Avatar
cemil 2019-06-21 07:54:23

Sanki tüm başvuruları kendi yaptırmış. Sen TKDK'nın Çorum İl Koordinatörlüğünün basın sekreterimisin.

Avatar
ismail baş çamlıca 2019-06-21 08:59:51

haber yorumlara bakarmısınız tkdk destekleme haberlerine yorum il milliegitim yorumları zatan mlv de bu yaptıgı acıklamaların kırsalla ne kadarı köylüyü ilgilendiriyor acıklarsa seviniriz

banner165