Çorum'dan yine tarihi rekor

TİM verilerine göre; tarihlerinin en yüksek aylık ihracatını gerçekleştiren 11 il arasına Çorum’da yer aldı.

02 Aralık 2021 Perşembe 14:06
Çorum'dan yine tarihi rekor

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin verilerine göre; tarihlerinin en yüksek aylık ihracatını gerçekleştiren 11 il arasına Çorum’da yer aldı.

TİM, o 11 ili İstanbul, Çorum, Adana, Yalova, Zonguldak, Eskişehir, Malatya, Osmaniye, Kütahya, Uşak ve Diyarbakır olarak açıkladı.

Ekim ayında da ihracat rekoru kıran Çorum, Kasım ayında adını Şampiyonlar Ligi'ne yazdırmayı başardı. 2021 yılı ilk 10 ayı ihracat rakamlarıyla Cumhuriyet tarihinin rekorunu kıran Çorum, Ankara, Samsun gibi büyükşehirleri geride bırakarak adından söz ettirmeye devam ediyor. Türkiye genelinde ise 72 il ihracatını artırdı. İstanbul, Çorum, Adana, Yalova, Zonguldak, Eskişehir, Malatya, Osmaniye, Kütahya, Uşak ve Diyarbakır tarihlerinin en yüksek aylık ihracatını, kasım ayında gerçekleştirdi. Bu ay en çok ihracat gerçekleştiren ilk 3 il sırasıyla; 8,7 milyar dolarla İstanbul, 1,5 milyar dolarla Kocaeli ve 1,4 milyar dolarla Bursa oldu. Bu şehirleri haricinde artışıyla dikkat çeken il ise ihracatını 249 milyon dolar artıran Çorum oldu. 

Son Güncelleme: 02.12.2021 15:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorum'lu ya 2021-12-02 18:51:29

Çorum'lu rumuzlu hemserim,
Ne zaman guzel bir haber çıksa siz ve sizin gibi düşünenler hemen olumsuz yorumlar yapmaya, felaket tellallığı yapmaya başlıyorlar. Olumsuz düşünen insanlar hem kendilerine hem çevresindekilere negatif enerji verirler, bu durum bilimsel bir veridir bilginiz olsun. Allah Ülkemize, Çorum'umuza daha çok versin, güzellikler nasip etsin. Bu başarıyı gosterenleri tebrik etmek lazım. Çorumun neyi eksik, mevcut imkanlara, yapılanlara birisi kalkıp teşekkür ediyormu bunada bakmak lazım. Yer gök Altın kaplama yapılsa genede bir kusur bulurlar. Şükreden, teşekkür eden yok. Ne demişler, "komşunun tavuğu komşuya kaz görünürmüş" birazda durum böyle sanırım.

Avatar
A Haber'e tas cikaracak bir haber olmus 2021-12-02 14:14:56

Size bu haberleri kim yaptiriyor merak ediyorum. Bir an A haber izliyorum zannettim. Dolar, euro ne kadar haberiniz var mi habercim 19. Carsiya pazara cikiyomusunuz. Fiyatlari goruyomusunuz. Ondan sonra haber yapin.

Misafir Avatar
Ne alakası var 2021-12-03 09:07:47 @A Haber'e tas cikaracak bir haber olmus

Arkadaş her başarı ceba yansımaz bunu unutma. Habercim 19 yaptığı haber gayet de doğru.

Beğenmedim! (1)
Avatar
Çorum'lu 2021-12-02 14:20:55

HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR. ÇORUM'UN ÇEVRESİNDEKİ İLLERİN BİR TANESİ SIRALAMADA YOK. ANCAK NE HİKMETSE YATIRIMLAR KOMŞU İLLERE YAĞMUR GİBİ YAĞIYOR. ÇORUM HER ZAMAN ÜVEY EVLAT. ALLAH YARINA BIRAKIR AMA YANINIZA BIRAKMAZ. 20 SENEDİR ÇORUM VE ÇORUMLULARI UYUTUYORLAR. UYUMAYA DEVAM ÇORUM. ANLAYANA.....

Avatar
Ali 2021-12-02 14:47:19

Bu haberi verirken altın , mücevher ayrı hesabı da verilmeli . Genel de öyle olur. Ama Yine de olumlu yönü de var

Avatar
Çorum'lu 2021-12-05 18:23:12

Bana cevap yazan arkadaşlara cevabım, benim parti ve partilerle işim olmaz. Hele hele Partizanlık yapanlarla hiç işim olmaz. Benim derdimde, sevgimde ÇORUM, başkada bir şey bilmem. Sizler gibi biri ve birilerine bağlı değilim. YAZIK ÇORUM'UMUZA YAZIK. ALLAH ÇORUM'UMUZUN ENİNDE SONUNDA HAKKI OLANLARI VERECEKTİR. TEKRAR SÖYLÜYORUM, HER ZAMAN DA SÖYLEYECEĞİM. SİYASET YALAN, SİYASETÇİLER YALANCIDIR. ANLAYANA.....

Avatar
Öz corumlu 2021-12-04 20:30:15

Şu Yozgat Uluslararası havaalanida yapıldı mı degme corumun keyfine hersey ikiye katlar. Bide Yozgatımızin hızlı treni geldimi oohh tadından yenmez

banner165