Çorumlular Almanya Başbakanı Scholz'u ağırladı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Çorum’un Sungurlu ilçesi merkezli Suntat’ın Almanya'daki merkezini ziyaret etti.

04 Kasım 2023 Cumartesi 11:23
Çorumlular Almanya Başbakanı Scholz'u ağırladı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Mannheim’da 37 yıldır hizmet veren gıda markası ve toptancısı Çorum’un Sungurlu ilçesi merkezli Suntat’ın merkezini ziyaret ederek çalışanlarla bir araya geldi.

Şansölye Scholz, Halil, Mustafa, Muharrem, Ali ve Kadir Baklan kardeşler tarafından 1986 yılında kurulan gıda şirketi Suntat’ı ziyaret etti.
Türk ve Akdeniz gıda ürünlerini üretip uluslararası pazarda satan şirkette çalışanlarla bir araya gelen Scholz, ziyaretin ardından şunları söyledi: “Benim için çok özel bir ziyaret oldu. Çok başarılı bir şirket, Almanya’da ekonomik faaliyetler geliştiren ve ülkemizde mümkün olan hemen her şeyi ve onunla neler yapılabileceğini gösteren kardeşler tarafından kuruldu. Bunun sadece gurur verici bir şirket tarihi değil, aynı zamanda çok başarılı bir entegrasyon örneği olduğuna ve bu nedenle üzerine inşa edebileceğimiz bir şey olduğuna inanıyorum. Çok spesifik ekonomik konulardan konuştuk. Bunlar, ülkemiz için önemli ve sadece kurumsal gelişimle ilgili, ancak elbette çalışanlar için daha da geliştirebileceğimiz fırsatlarla da ilgili. Örneğin, mesleki eğitim yoluyla Almanya’da doğal olarak iş gücü elde ettiğimiz gerçeğini dikkate alırsak, gençlerin okuldan sonra yaptıklarıyla ve aynı zamanda iş gücü açığı olan Almanya’ya vasıflı işçilerin göçüyle ilgili imkânları kullanarak yeni fırsatlar yaratabiliriz. Benim için iyi ve çok cesaret verici bir ziyaretti.”
Başbakan Scholz, Suntat ziyaretinin ardından Türkiye İşverenler Derneği Rhein-Neckar e.V. temsilcileriyle ekonomik konuların yanı sıra göçmen başarı öykülerinin de tartışıldığı bir programa da katıldı.

Programın ardından basına açıklama yapan Scholz, “Bunun ülkemiz için iyi bir işaret olduğunu düşünüyorum” dedi.

Son Güncelleme: 04.11.2023 19:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Öneriler 2023-11-04 13:14:53

Dikkat! " İskilip Sanayii ile kanara çeşmesi arasında hız sınırı 50 km olarak uygulamaya başlanıldı. Yollar düzeltme yerine nasıl bir çalışma. Acaba Kazakistanda yollar düzeltme yerine hız düşüm uygulaması mi yapılıyor düşürülmesi gerekli bir konu. Sürekli kaza olan bu bölge neden 270' lik virajlar düzeltilmez olmuyor Kazakistanda böyle olmuyor
İskilipden önerim :
İskilip Ulu cami ile Belediye arasındaki park in üstü kapatılıyor. Sabit olucak onun yerine üst brandalı istenildiği kadar kapatılan sitemli olsa hatta Şeyh yavsi camii önünde böyle sabit demir ve her iki tarafa kapatan brandalı yağmur engelleyici yapılmalı bu listemin altıda tekerlekli olmalı ki istenildiği bölgeye taşınabilir.

Avatar
İşgüç 2023-11-05 09:44:07

Dostlar alışverişte görsün... sanırsın ki İskilipte olmuş olay