Emeklilerin gözü kulağı zamda!

Emeklilerin gözü kulağı zamda! Büyük artış bekleniyor işte masadaki bomba formüller

31 Aralık 2021 Cuma 00:16
Emeklilerin gözü kulağı zamda!

3 Ocak Pazartesi açıklanacak Aralık enflasyonu milyonlarca emekli ve memurla birlikte sosyal yardım alanların da yeni maaşlarını belirleyecek. Ancak bu yıl yapılacak ek zamlar enflasyon verisine göre şekillenecek. Yeni yılın başlamasıyla birlikte tüm kazançlar artacak.

Memurlardan emeklilere, işçilerden engellilere, yaşlılardan işsizlere kadar milyonlarca vatandaş yeni maaşlarına kavuşacak. Ancak bunun için önemli bir tarih var. O da 3 Ocak.

PAZARTESİ KRİTİK ORAN AÇIKLANACAK

Aralık ayı enflasyonu 3 Ocak Pazartesi duyurulacak. Saatler 10'u gösterdiğinde açıklanacak olan Aralık enflasyonu ile birlikte hem yıllık enflasyon oranı hem de 6 aylık oran ortaya çıkacak.
Bu oranlar milyonlarca vatandaşın maaşına yapılacak zamları ve ilave artışları da ortaya çıkartacak. Faruk Erdem milyonlarca kişinin beklediği zamma ilişkin detaylar paylaştı:

NASIL ETKİLEYECEK?

2021 yılının ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı olacak. 6 aylık enflasyonun yüzde 3'ü aşan kısmı da memurların ve memur emeklilerinin enflasyon farkını gösterecek.

Ancak hem memurlara hem emeklilere ekstra bir iyileştirme de planlanıyor. Bu iyileştirme de 3 Ocak'ta zamların belli olmasıyla şekillenecek. Geçtiğimiz günlerde Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, "Ek zam beklentimizi aktardık. 3 Ocak'ta enflasyonun açıklanmasını beklediğimiz için rakam ifade etmedik.
Ek zam 15 Ocak tarihine yetişecek"demişti.

5 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammı yüzde 10.48, memurların ve memur emeklilerinin yüzde 5 artışa ilaveten alacağı fark da yüzde 7.48 çıktı. Buna Aralık enflasyonu eklenecek. Ayrıca ek iyileştirme olacak.

YÜZDE KAÇ OLACAK?

Öncelikle ilave zam olmadan belirlenecek oranlara bakalım. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 6 aylık enflasyon zammının yüzde 14-15 civarında olması bekleniyor. Merkez Bankası'nın beklenti anketinden çıkan sonuçlara göre 10.48 olan 5 aylık enflasyon yıl sonunda 14-15'i bulabilecek.

Memurlar ve memur emeklileri ise yüzde 5 toplu sözleşme zammına ilaveten yüzde 11-12 oranında fark alabilecek. Bu durumda onların da zamları yüzde 16-17 civarına ulaşacak.

Ancak hem memurlar hem de emekliler için ilave bir zam yapılması bekleniyor. Bu zammın yüzde kaç olacağı ya da nasıl yapılacağı da 3 Ocak'ta açıklanacak yıllık enflasyon verisine göre şekillenecek.

İNTERNETHABER

Son Güncelleme: 31.12.2021 10:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
adsiz 2021-12-31 12:32:14

Adın ne demişler.Mülayim demiş.Sert olsan ne yazar demişler...Emeklilerin gözü kulağı zamdan imiş zam olsa ne olur olmazsa ne olur.Dün akşam benzine zam geldi.Bu akşam yine benzine ve mazota zam gelecek...Akaryakıta gelen zamlar a dan zaman ye her şeye yansıyor.İnsanların alım gücü düştükten sonra emekliye veya çalışana zam gelse ne olur.Market market görevlilerimiz geziyor.Fiatlari düşürün diye kontrol ediliyor.Cezalar kesiliyor...Peki elektriği doğallığı belediyenin halk ekmeğini geçtik.Akaryakıta bırak indirimi zam niye yapılıyor.Dolar gidacilarda düştü de akaryakıt için düşmedi mi.Özel sektöre uygulanan mobbing bu akaryakıt dogalgaz elektrik üreticilerine neden uygulanip cezalar kesilmiyor.çifte standartı bırakmayız gerekir diye düşünüyorum.

Avatar
Emeksiz 2021-12-31 16:26:31

Yıllarca emeği geçen EMEKLİ'lere İNŞALLAH güzel bir haber bekliyoruz. Alım gücü düştüğü için yaşlılarımız çok üzgün. En azından %50-60 bir oranı verebilseler çok güzel olacak.

Avatar
Emekli 2021-12-31 16:40:21

Siyasilerin gözü kulağı da 3 ocak daki emeklinin zam beklentisine vereceği tepkide olmalarını öneririm. Zam beklentisi en az 4.250TL. Eğer vermezlerse, iktidara verdiğimiz 19 yıllık desteğinize NANKÖRLÜK etmiş olurlar.