Esnafın gündemi Volkswagen

ÇESOB Başkanı Recep Gür, Volkswagen’in fabrikasını en çok Çorum'un hak ettiğini açıkladı.

03 Temmuz 2019 Çarşamba 15:20
Esnafın gündemi Volkswagen

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Recep Gür, dünya otomotiv sektörünün devlerinden Volkswagen’in Türkiye’ye yapacağı otomobil fabrikasını en çok Çorum’un hak ettiğini söyledi.

Çorum’un otomotiv yan sanayisinin yanı sıra kalifiye eleman açısından otomobil fabrikasını kaldırabilecek bir şehir olduğunu vurgulayan Gür, “Bu yatırım Çorum’un yükselen ve büyüyen sanayisi için çok büyük bir fırsat olacak” dedi.

Gelecek bu yatırımla birlikte Çorum sanayisinin daha da büyüyeceğini ve güçleneceğini dile getiren Recep Gür, Çorum’un bölgenin yıldızı olmasının yanı sıra şehre yapılacak ulaşım yatırımlarının da hızlanacağını kaydetti.

Çorumlu STK’lar başta olmak üzere, siyaset ve bürokrasinin bu yatırımın Çorum’a kazandırılması için güçlü bir lobi oluşturması gerektiğinin altını çizen Gür, Çorumlu esnaf ve sanatkarlar olarak her türlü desteğe hazır olduklarını ifade etti.

Yaklaşık 5 bin kişinin istihdam edileceği fabrikanın Çorum’un işsizliğine de merhem olacağını aktırdı. Gül, ayrıca işadamı Ahmet Ahlatcı’ya çabalarından dolayı teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bay bilen! 2019-07-03 15:37:28

Çoruma Vw yatırımının gelmesi Çoruma deniz gelecek demeden farksız. Yani İmkansız!!

Avatar
tolga 2019-07-04 10:04:03

Uluslararası bir yatırım şirketi milyar dolarlık bir yatırım için hatır gönül işine bakmaz bunu anlayın artık...

Avatar
Çorum 2019-07-03 17:31:29

Hiçbir yatırım almadı Çorum bu hükümet döneminde, bir Kırkdilim o da her yerine ülkenin zaten yol yapılıyor

Avatar
Tüccar zihniyet 2019-07-04 09:14:09

Böyle bir yatırımın şehrimize gelmesi petrol çıkması gibi bir durum olur da,karşınızda uluslararası ticaret yapan bir şirket var.Yatırım maliyetinin düşük,kazanacağı paranın azami olmasına bakar.Yoksa ne şehrin en varlıklı insanlarının sözünü dinler,ne de mevcut iktidarın telkinlerine bakar.