‘Gerekirse makam aracımı satıp…’

İskilip Kaymakamı Beyazit Bestami Alkan, dağ köylere 1.5 milyon çilek fidesi dağıtma hedefi için gerekirse makam aracını satacağını söyledi.

10 Aralık 2018 Pazartesi 10:40
‘Gerekirse makam aracımı satıp…’

Çorum'un İskilip ilçesinde 2011 yılında başlatılan organik çilek üretimi yöredeki köylere umut oldu. Şeyh köyünde başlayan başarılı sonuçlar alınan üretimi yaygınlaştırarak kırsal yoksulluğun önüne geçmek isteyen ve 4 Ekim'de göreve başlayan İskilip Kaymakamı Beyazit Bestami Alkan, ilçenin köylerini gezerek üreticilerle görüşmeler yaptı. Çilek üretimi için 20 köyden 1 milyon 250 bin çilek fidesi talebi geldiğini anlatan Kaymakam Alkan, valilik ve ilgili kurumlardan çilek üretimi için toplam 280 bin TL bütçe sağladı. "Ben de İlçe kaymakamı olarak gerekirse makam aracımı satarak hedefimi tutturacağım" diyen Alkan, 1,5 milyon çilek fidesi temin ederek ücretsiz olarak köylülere dağıtacaklarını söyledi.

Oda TV’den Yusuf Yavuz imzalı habere göre, Çorum'un İskilip ilçesinde 7 yıl önce başlayan organik çilek üretimi yöredeki diğer köylüleri için de umut oldu. Kırsal göçün önüne geçebilmek için kolları sıvayan İskilip Kaymakamı Beyazit Bestami Alkan, Ekim ayı başında atandığı ilçede 20 civarında köyü tek tek gezerek üreticilerle, köylülerle görüşmeler yaptı.

Alkan, köylere yaptığı gezilerin ardından göç veren köylerde tütmeyen bacaları gördüğünde çok üzüldüğünü söyledi. Çilek üretimi ve diğer alternatif ürünlerin köyden kente göçü önlediğini belirten Alkan, bu kapsamda dağ köylerine 1.5 milyon çilek fidesi d dağıtmayı hedeflediğini belirterek, "Bende İlçe kaymakamı olarak gerekirse makam aracımı satarak hedefimi tutturacağım." dedi.

Yaş haddinden emekliliğine 17 ay kaldığını da anlatan İskilip Kaymakamı Beyazit Bestami Alkan, kırsalda yoksulluğun azaltılması için ilçede safran ve salep konusunda üretim çalışmaları yapacaklarını kaydetti.

Son Güncelleme: 11.12.2018 12:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
aalialtan 2018-12-12 23:18:33

demek böyle devlet yöneticileri de varmış benim ülkemde...tebrikler sayın kaymakamım...yolunuz açık olsun...