Hayaliydi, gerçek oldu

İŞKUR’un ‘Engelli Hibe Desteği’ ile tanıştıktan sonra ticaretini geliştiren engelli Kamil İlgezdi'nin hikayesi herkese örnek oluyor

06 Mart 2018 Salı 17:37
Hayaliydi, gerçek oldu

İŞKUR’un ‘Engelli Hibe Desteği’ ile kendi işini kuran Kamil İlgezdi'nin hayali gerçek oldu. Çorum'da yaşayan ve ortopedik engeli olan 38 yaşındaki İlgezdi'nin başarısı, kendisi gibi engelli vatandaşlara örnek oldu.

Evli ve iki çocuk babası olan İlgezdi, Çorum’da dünyaya geldi. Eğitim hayatından sonra çeşitli şirketlerde yöneticilik yapan İlgezdi’nin, 4 yıl önce geçirmiş olduğu trafik kazası sonucu sol ayağına protez takıldı. Hayatı tamamen değişti. 2015 yılında İŞKUR’un girişimcilik sertifika programını öğrenmesi hayatında dönüm noktası oldu. Girişimcilik eğitimini başarı ile tamamlayarak sertifikaya hak kazanan İlgezdi, “İŞKUR’la Yeniden Nefes Almak” isimli projesi ile 30.000 TL hibe desteğinden yararlanarak bir adet Lazer Kesim Makinası aldı. Leblebisi ile meşhur ilimizde kuruyemişçilere yönelik hediyelik kutu imal eden bir atölye kurdu ve evinin geçimini buradan sağlamaya başladı.

İŞİMİ SEVEREK YAPIYORUM

Geçirdiği trafik kazası sonrasında yürüme zorluğu çektiğini belirten İlgezdi, “Buna rağmen hayata küsmedim. Girişimcilik sertifikası aldım ve kendi işimi kurdum. Kaza öncesi yaptığım yöneticilik tecrübem ile hayata daha sıkı tutundum. Çorum Çalışma ve İşkurumu İl Müdürü Ali Şahan işyerimi birkaç defa ziyaret etti. Tasarımlarımı inceledi ve çok beğendi. Kendisi bana desteğini iletti. Şu anda kurduğum işyerinde kuruyemiş üreticilerine hediyelik kutu imalat işini yapıyoruz. Yaptığım tasarımları müşterilerim çok seviyor ve beğeniyor. Sadece Çorum ile sınırlı kalmayıp 23 ilimize daha çeşitli tasarımlar geliştirerek hizmet veriyoruz.” dedi.

İşlerini daha da büyüterek, yaptığı tasarımlar ile birçok Belediyenin de ilgisini çeken İlgezdi, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ahşap bayrak işini üstlendi. İkinci bir dükkân daha açan İlgezdi, işine dört elle sarıldığını belirtirken, farklı alanlara da el atmış. Çorum merkezde Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında kebapçı salonunu da hizmete açmış. Kamil ilgezdi, şu anda kendisi de işsizken İŞKUR projesi ile 8’i kebap salonunda 4’ü hediyelik eşya dükkânında olmak üzere toplam 12 personel istihdam ediyor.

Son Güncelleme: 06.03.2018 19:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.