Herkes yapamaz

Çorumlu Mehmet Coşgun, Eskişehir’de işlek caddede herkesin gözü önünde kavurduğu leblebi ile dikkat çekiyor.

30 Ocak 2022 Pazar 10:49
Herkes yapamaz

Dondurucu soğuklarla boğuşan Eskişehir’de herkesin gözü önünde kavrulan leblebi, hem dumanlı görüntüsü ve kokusuyla hem de tadıyla vatandaşların içini ısıtıyor. Eskişehir’de soğuk havada işleri zorlaşan esnaf, satışlarını arttırabilmek için farklı stratejiler deniyor. Aslen Çorumlu olan ve baba mesleği leblebicilikle uğraşan Mehmet Coşkun da şehrin en işlek caddelerinden biri olan İki Eylül Caddesi’nde leblebi kavuruyor. İnsanların gözü önünde kavrulan ve çıkan dumanı ile kokusu tüm caddeye yayılan leblebi, bu şekilde vatandaşların da gözdesi haline geliyor. Buz gibi havada satılan sıcacık leblebi Eskişehirliler tarafından oldukça talep görüyor.

‘ÇOK ŞÜKÜR İŞLER FISTIK GİBİ’

İşlerinin çok iyi gittiğini belirten kuruyemiş dükkanı sahibi Mehmet Coşkun, “Çok şükür, işler fıstık gibi. Belki inanmayacaklar ama gerçekten iyi gidiyor. İnsanlar hep 'zam geldi, her şey pahalı' gözüyle bakıyor her şeye ama biz esnaf olarak onları düşünüyoruz ve bize gelen 150 çeşit ürünün yaklaşık 15’ini maliyetine satıyoruz. Bunlar da çekirdek, fıstık, leblebi gibi temel ürünler. Sadece diğer ürünlerden kâr ediyoruz. Bu yüzden de işlerimiz gayet iyi gidiyor” dedi.

SICACIK LEBLEBİ ISITIYOR

Soğuk havaya rağmen dışarıda çalışmalarının kendilerini zorladığını anlatan Coşkun, sıcak leblebinin vatandaşlar tarafından oldukça sevildiğini şu sözlerle kaydetti.
“Şu anda soğuk havada çalışıyoruz, zor ama daha zevkli. Ellerimiz, ayaklarımız, kulaklarımız üşüyor ama karşılığını alıyoruz. Allah çalışana veriyor. Benim dışarıdaki bu mücadelemi görüp hakkımı vermek için alışveriş yapanlar olunca ben de kazanıyorum çok şükür. Burası soğuk memleket, ben burada sıcacık leblebi satıyorum. Sıcacık leblebiyi alanın içi ısınıyor.”


İHA

 

Son Güncelleme: 30.01.2022 21:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayindir 2022-01-30 11:03:08

Mutevazi, ekmeğinin pesinde ve musteri sine saygisi olan tum emekcileri saygi ile selamliyorum..

Avatar
Mert 2022-01-30 11:44:44

Vergisiz kazanç, işporta yasal değildir