İskilip OSB’ye Vali ilgisi

19 Eylül 2023 Salı 14:22
İskilip OSB’ye Vali ilgisi

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Çorum’un İskilip ilçesine kurulması planlanan organize sanayi bölgesinin akıbeti hakkında bilgi aldı.

OSB'NİN AKIBETİNİ SORDU

Konuya ilişkin açıklama yapan Bolu ÇORDER Onursal Başkanı ve İSİAD Başkan Yardımcısı Fikret Kısar, son Valiler Kararnamesi ile Çorum'a atanan Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın, İskilip’te yapılması planlanan OSB’nin akıbetini sorduğunu, ilçeye görevlendirdiği teknik mühendis aracılığı İskilip Kaymakamı  Ramazan Polat ve İSİAD Başkanı sıfatıyla şahsından gelinen nokta hakkında bilgi isteyip desteklerini ilettiğini aktardı.

İSKİLİP OSB HAKKINDA

İskilip’e yeni atanan Kaymakam Ramazan Polat’ın  Kulu OSB’nin alt yapısı ve yatırımcı çekilmesi için çaba sarf ettiğinin bilindiğini vurgulayan Kısar, şöyle dedi:

“Sayın Valimizin Düzce’de OSB ve sanayicilerle ilgili çalışmalarını ve desteğini biliyoruz, sanayi şehri ve Anadolu kaplanı olarak tanınan Çorum için yeni Valimiz Dağlı bir şanstır. Uyuyan dev Çorum’un tekrar şahlanışa geçebilecektir. Tarım Orman Bakanlığı’ndan onay bekleyen OSB arazisi kalkınma öncelikli 5. Bölgedir. İskilip’e 5 km, Çankırı-Ankara Yoluna 1 km, Çorum’a 45 km mesafededir. Yüzde 20 meyilli, mera vasfı bozulmuş 6. sınıf arazi olup Cumhurbaşkanımızın onayından sonra alt yapıya geçilecektir.
Sanayi Bakan Yardımcısı hemşehrimiz Zekeriya Coştu, Çorum Valisi Zülkif Dağlı, İskilip Kaymakamı Ramazan Polat’ın destekleriyle ile İskilip OSB’nin yapılacağına inanıyorum."

Son Güncelleme: 19.09.2023 13:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.