KOBİ’lere ‘İvme Finansman Paketi’

Çorum TSO'nun Haziran ayı meclisinde Halkbank yetkilileri KOBİ’lere ‘İvme Finansman Paketi’ hakkında bilgi verdi.

18 Haziran 2019 Salı 16:40
KOBİ’lere ‘İvme Finansman Paketi’

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Haziran Ayı olağan Meclis Toplantısı dün TSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Gündem maddelerinin görüşülüp kabul edilmesinden sonra, Halkbank Çorum Bölge Koordinatörlüğü’nden toplantıya katılan Halkbank Çorum Bölge Müdürü Erdoğan Özdemir ve Bölge Kredi Tahsis ve Bölge Pazarlama Müdürleri, yeni açıklanan KOBİ’lere yönelik “İvme Finansman Paketi” hakkında Meclis Üyeleri’ne bilgi verdiler.

Sunumda;İvme Finansman Paketi’nin ülkemizde ithalat bağımlılığı yüksek, dış ticaret açığı veren, istihdama katkı oranı ve ihracat/döviz geliri potansiyeli yüksek sektörlerin desteklenmesi amacıyla oluşturulduğu belirtilerek, bu paket kapsamında; yeni ve kapasite artırımı/yenileme şeklindeki yatırımlar, seçili sektörlerde üretilmiş yeni ve yerli makine satın alımını içeren alıcı yatırımları ile tüm bu yatırımcılara bağlı işletme sermayesi ihtiyaçlarının  finanse edilebileceği ifade edildi.  Halkbank yetkilileri ayrıca; geniş bir sektöre yönelik olarak işletme finansmanı ve yatırım finansmanı şeklinde iki kategoride kredi sağlanacağını,  kredilerin DİBS (Devlet İç Borçlanma Senedi) ve Enflasyon Endeksli  olarak  2 ile 10 yıl  arası vadelerle  kullandırılacağını açıkladılar.

Detaylı bilgiye, https://www.halkbankkobi.com.tr/Channels//KOBI-lere-Ozel/KOBI-Destek-Paketleri/IVME-Finansman-Paketi/1757 linkinden ulaşılabileceğini aktaran yetkililer, üyelerin sorularını cevaplandırdılar.

Son Güncelleme: 18.06.2019 17:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.