Kula leblebi için atakta

Manisa'nın Kula ilçesinin leblebisi Coğrafi İşaret Belgesi almaya hak kazandı.

24 Temmuz 2019 Çarşamba 15:37
Kula leblebi için atakta

Çorum ve Tavşanlı'dan sonra Kula da leblebi için atakta.

Manisa'nın Kula ilçesinin meşhur lezzetlerinden biri olan ve geçmişi bir asırdan fazlaya dayanan Kula leblebisi, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nın (STSO) girişimleriyle Coğrafi İşaret Belgesi almaya hak kazandı.

DHA’nın haberine göre, Kula'nın tarihi ve turistik yapısının tanıtılması ve ilçeye has ögelerin markalaştırılması için girişimler devam ediyor.

Kula leblebisine coğrafi işaret belgesinin alınabilmesi için Kulalı leblebi üreticilerinden destek alındı. Uzun uğraşlar sonucunda markalaştırılması kabul görülen coğrafi işaret tescil belgesi ile Kula leblebisinin markalaşması yolunda ilk adımı atılmış oldu.

Yapılan çalışmaların ardından coğrafi işaret tescil belgesi alınan Kula leblebisinin tanıtımının artırılması için Kula'da toplantı düzenleyen STSO, leblebi üreticileri ile bir araya geldi. Kula Kaymakamı Kemal Duru'nun da katıldığı toplantıda, Kula leblebisinin dünya markası haline getirilmesi için görüşmeler yapıldı.

Toplantıda satış yerleri açılması, hammadde olan nohudun Kula’da üretilmesi için çalışma yapılması kararlaştırıldı.

Bilindiği üzere Çorum ve Kütahya Tavşanlı leblebisinin de coğrafi işaret ve marka tescili bulunuyor.

Son Güncelleme: 24.07.2019 16:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Leblebi 2019-07-24 17:16:22

Bir şey benim demekle, senin olmuyor. Kim daha iyi pazarlar, sahip çıkarsa; farklı ürünler elde ederse, o zaman o sizin oluyor. Çorumdan leblebi alıp, istanbula götürün, şu anki paketleme ile 2. günde nemlenmesi nedeniyle yenilemediğini göreceksiniz. Demekki üretmekle birlikte, endüstriyel hale getirilmesi de önemli. Hala 25 yıl önceki teknikle paketleniyor leblebimiz. OKA vb destekler keşke bunlar için verilse.