Şapinuva Pekmez hayırlı olsun

Ortaköy Pekmez Üretim Tesisi törenle açıldı

27 Aralık 2017 Çarşamba 16:52
Şapinuva Pekmez hayırlı olsun

Ortaköy’de yöresel pekmez üretimi ve markalaşması için başlatılan çalışmalar kapsamında Ortaköy Pekmez Üretim Tesisi törenle açıldı.

Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt,  ilçe yetkilileri ile bazı daire müdürlerinin katıldığı törende yöre ekonomisine katkı sağlanması amacıyla ‘Şapinuva Pekmez’ adında yeni bir üretim tesisi kurulduğu vurgulandı.

Ortaköy Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı’nın Bozyer mevkiinde hayata geçirdiği tesisle ilgili bilgi veren Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, “İlçe halk eğitim merkezinde pekmez üretim kursları düzenleyerek ilk etapta 41 hanım kardeşimize kurs verdik. Tesisimizin açılışı ile birlikte ilçemizde yeni iş sahası alanı oluşturacağız Önümüzdeki günlerde de pekmezimizi Şapinuva Pekmez ismi ile üretmeye başlayacağız. Tesisimizin tüm ilçe halkına hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Vali Necmeddin Kılıç da, yaptığı konuşmada, “Göreve başladığım bir sıcak Temmuz ayında yine sizlerle beraberdik. Ben Ortaköy’ün çok şeyi hak ettiğini düşünüyorum. Bugün tarım çok önemli bir alan olup biz Çorum’da sulanmayan tarım arazisi bırakmayacağız. Önce bir olmalıyız beraber olmalıyız iri olmalıyız. Bizler çok çalışıp ülkemizi büyüteceğiz. Bu yıl tüm yollarımız yapıldı. Ulaşılamayan yol bırakmadık. Bundan sonra büyük işleri hep birlikte yapacağız. Yarınlarımız bugünümüzden daha güzel olacak. Bizim devletimizin varlığı tüm dünyaya lazımdır. Çünkü merhametli, insanlığı hakkı öne çıkaran tek devlet bizim devletimizdir. Bugün burada açılışını yapacağımız Pekmez Üretim Tesisinin açılmasında emeği geçen herkesi kutluyor bu tesisin bu güzel ilçemize katkı sağlayacağını halkımızın gelirinin artacağını ümit ediyorum. Bu tesisin ilimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Tesisin açılışının ardından İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi'nin birlikte düzenlediği ve Ortaköy Halk Eğitim Merkezinde pekmez yapma eğitimini tamamlayan 41 kursiyere sertifikaları verildi.

Son Güncelleme: 28.12.2017 12:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Pekmezci 2017-12-28 09:06:17

Ortaköy de üzüm kışın mı olur.

Avatar
Kenann 2017-12-28 13:18:10

Bu Memlekette taş üstüne taş koyandan Allah cc razı olsun.. Helal sana Başkan