Vatandaş rahat bir nefes alacak!

Doğal gaz faturalarıyla ilgili önemli gelişme...Vatandaş rahat bir nefes alacak!

14 Haziran 2020 Pazar 10:16
Vatandaş rahat bir nefes alacak!

Vatandaş rahat bir nefes alacak! Doğal gaz faturalarıyla ilgili önemli gelişme
Türkiye gazetesinde yer alan habere göre; enerjide dışa bağımlı olan Türkiye, petrol fiyatlarındaki gerilemenin meyvelerini yılın ikinci yarısında toplamaya başlayacak.
Brent petroldeki tarihi düşüş, doğal gaz alım fiyatlarıyla ilgili hesaplamaları da güncelleyecek. Bu kapsamda ithalat fiyatları düşecek, Rusya'ya daha az ödeme yapılacak.
YENİ KONTRAT SÖZLEŞMELERİYLE TÜRKİYE'NİN ÖDEYECEĞİ FİYAT AŞAĞI DÜŞECEK
Türkiye, 1 Nisan'dan geçerli olmak üzere ikinci çeyrekte ithal ettiği her 1.000 metreküp gaz için ortalama 230 dolar ödüyor. Fiyat, önümüzdeki süreçte petroldeki düşüşe bağlı olarak gerileyecek. Buna yönelik hesaplamalar büyük ölçüde tamamlandı. Gaz fiyatlarında yeni kontrat sözleşmelerinin, 1 Temmuz'da 183 dolar seviyesinden gerçekleşmesi öngörülüyor. Yani her bin metreküp gazda 47 dolar ucuzluk sağlanacak.
FATURALARA EKİM AYINDA YANSIYACAK
Söz konusu indirimin hane halkına yansıması ise ekim ayını bulacak. Kış başında yapılacak düzenleme ile birlikte, faturalarda yüzde 20 civarında düşüş bekleniyor.
Türkiye, yılda 45 milyar metreküp doğal gaz tüketiyor. Rusya, Azerbaycan ve İran'dan boru hatları üzerinden uzun dönemli anlaşmalarla gaz ithal ediliyor. Son yıllarda BOTAŞ, fiyatı daha ucuz olan sıvılaştırılmış gaz alımına da ağırlık vererek, fiyatları dengede tuttu.

Son Güncelleme: 16.06.2020 17:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
King Kong 2020-06-14 15:22:40

Bu memlekette vatandaşın menfaatine bir uygulama olmaz.Kredi faizleri düşer ev fiyatları artar, petrol fiyatları düşer benzinlikler fiyat düşürmez, doğalgaz fiyatları da düşmez rahat olun,ramazan ayı gelir gıda fiyatları artar,pandemi olur maske fiyatları 10 katına çıkar.Orta gelir tuzağına girdik bir kere burdan öyle kolay kolay çıkış yok. Rabbim insanımıza sabır versin .

Avatar
Ahmet 2020-06-14 13:09:25

Düşecek, yansıyacak, vatandaş rahat nefes alacak vb bolca vaat duyuyoruz da pratikteki durum faturalar birikti, iş yok ve hala 2 ay önce başvurduğumuz pandemi kredisinin yanıtlanmasını bekliyoruz. Bebek, Ortaköy, Nişantaşı'nda oturan şarkıcıları kurtarmanız bittiyse vatandaşa da bir bakın ne halde diye!

Avatar
Mertçe 2020-06-15 08:03:34

İnsanın nedense inanası gelmiyor. Nedeni şimdiye kadar vatandaşların hiç düşen fatura fiyatları görmediğinden olabilir mi? Virüs sürecinde bile bırakın fatura borcunu almamayı vergisi dahi alındı

Avatar
Bay bilen.! 2020-06-15 14:04:49

Ölme eşeğim ölme! Ekim gelecekte doğalgaz düşecekte o olacak bu olacak!
Ekimde Doların 8 lira olmaması garantisini verebiliyorlarmı? Biz Temmuzu kestiremiyoruz ne olacağı beli değil varaki Ekim pehhhhhhhhhhhhhhh

Avatar
HALK 2020-06-18 10:42:51

Yaw he hee