Ağız ve Diş Sağlığı Çalışanlarının Sorunları Çözülmeli

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Fatih Gök, Diş Hekimlerinin ve Ağız ve Sağlığı çalışanlarının sorunlarının çözülmesini gerektiğini belirterek bir açıklama yaptı.

23 Kasım 2016 Çarşamba 09:46
Ağız ve Diş Sağlığı Çalışanlarının Sorunları Çözülmeli

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Fatih Gök, Diş Hekimlerinin ve Ağız ve Sağlığı çalışanlarının sorunlarının çözülmesini gerektiğini belirterek bir açıklama yaptı.


İçinde bulunduğumuz hafta 22-27 Kasım “Ağız ve Diş Sağlığı Haftası' olarak, 22 Kasım ise “ Diş Hekimliği Günü olarak ' kutlandığını belirerek açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Bu önemli haftada insanımızın ağız ve diş sağlığına vermesi gereken önem işlenmekte ise de ağız ve diş sağlığı çalışanlarımızın ve diş hekimlerimizin sorunlarının gündeme getirilmesi ve taleplerinin karşılanması adına da önemli bir hafta olarak değerlendirilmelidir.


Türkiye’de 24 Bin 834 Diş Hekimi görev yapmaktadır. Bunlarda 8 Bin 683’ü Sağlık Bakanlığı’nda görev yapmaktadır.  10 Binin üstünde de Diş teknikeri, Teknisyeni ve  Diş Klinik Yardımcısı arkadaşımız hizmet üretmektedir.


2015 yılında Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurum ve kuruluşlarda 25 Milyon 800 Bin poliklinik, 5 milyon 308 Bin Diş Çekimi, 1 Milyon 975 Bin kanal tedavisi ve 7 milyon 556 Dolgu işlemi gerçekleştirilmiş ve 404 bin cerrahi müdahalede bulunulmuştur.


Görüldüğü gibi diş hekimlerimiz ve ağız ve diş sağlığı çalışanlarımız aşırı yoğun bir şekilde çalışarak hizmet üretmektedirler. Böylesine bir hizmeti de çalışma koşullarının çalışan sağlığını tehdit ettiği ortamlarda büyük bir özveri ile gerçekleştirmektedirler.


Fakat Sağlık Bakanlığı; yoğun çalışma ve emeklerinin karşılığını vermemektedir.  Yetersiz döner sermaye ücretleri bu sorunların başında gelmektedir. Özveri ile çalışan diş hekimlerimizin hak ettiği ücretleri alamaması son derece yanlıştır. Diş Klinik yardımcıları, Diş Teknikerleri ve ADSM’lerde, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanelerinde ve hastanelerimizin diş kliniklerinde görevli çalışma arkadaşlarımızda bu sorundan muzdariptir. Sabit ek ödemeye mahkûm edilen bir performans sistemi ile emekleri ellerinden alınmaktadır.


Bu nedenle döner sermaye sistemi yeniden düzenlenmeli, tüm sağlık çalışanlarını mağdur eden bu sistem mutlaka yeniden yapılandırılmalıdır. Bu yapılandırmada çalışanları merkezine alan bir yapılanma olarak ortaya çıkmalıdır.


Türk Sağlık-Sen olarak diş hekimlerimizin, Diş Klinik Yardımcısı, Diş teknisyenleri ve teknikerleri başta olmak üzere ADSM’lerde, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanelerinde ve hastanelerimizin diş kliniklerinde görevli tüm çalışanların sorunlarına çözüm bulunmasını istiyor ve onların haklı taleplerinin her platformda destekçisi olacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz.


Sağlıklı, Huzurlu ve Başarılı bir çalışma hayatı dileğiyle Tüm Diş Hekimlerimizin “Diş Hekimleri Gününü', Tüm Ağız ve Diş sağlığı çalışanlarımızın da Ağız ve Diş Sağlığı Çalışanları haftasını kutlarız.”

Son Güncelleme: 23.11.2016 09:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.