Akıllı gübre eğitim semineri

Timac Agro tarafından düzenlenen akıllı gübre tanıtım semineri bugün Eninda Restoran’da gerçekleştirildi.

20 Ağustos 2014 Çarşamba 14:21
 Akıllı gübre eğitim semineri


Timac Agro tarafından düzenlenen akıllı gübre tanıtım semineri bugün Eninda Restoran’da gerçekleştirildi.


Timac Agro’nun Türkiye Ticari Direktörü Murat Avunduk, Türkiye Ürün Müdürü Ziraat Mühendisi Uğur Yüksel, bazı STK temsilcileri, Oda Başkanları ile çiftçilerin katıldığı eğitim seminerinde akıllı gübrenin önemi anlatıldı.


Seminer öncesi konu ile ilgili bilgi veren Timac Agro Çorum Bölge Temsilcisi Ziraat Mühendisi Melih Basar, Akıllı gübre firması Timac Agro’nun Ege ve Akdeniz bölgelerinden sonra Çorum, Amasya ve Tokat bölgesine giriş yaptığını söyledi. Çiftçilerin klasik gübre kullandıklarını ancak tarımın gelişmiş olduğu ülkelerde akıllı gübrenin kullanıldığına vurgu yapan Basar, “Timac Agro sadece satış odaklı bir firma değil. Firma olarak teknik destek de sağlamakta.” dedi.


Türkiye Ürün Müdürü Ziraat Mühendisi Uğur Yüksel, akıllı gübrenin önemine değindiği seminerde, “Köklenmede artış, daha iyi bir kök sistemi sayesinde besinlerden daha fazla yararlanma, güçlü bir gövde yapısı, farklı toprak PH’larında dahi besin elementlerinin alımı, çiçeklenmede artış, buğday ve arpada başak boyunda artış ve daha iyi dene dolumu sağlanır.” diye konuştu.


Soru cevap bölümüyle devam eden seminer katılımcıların öğle yemeği ile sona erdi.


Dün Tokat ile Merzifon’da verilen seminerin, Çorum merkezden sonra İskilip’te, yarın Sungurlu’da, 25 Ağustos Pazartesi günü ise Ankara’da ve Yozgat’ta düzenleneceği bildirildi.






Son Güncelleme: 20.08.2014 14:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.