Alp'lik ve Erenlik geleneği konferansı

Çorum Ülkü Ocakları Eğitim Kültür Vakfı tarafından her yıl yapılan Fırat Yılmaz Çakıroğlu Liderlik konferansı gerçekleştirildi.

06 Aralık 2015 Pazar 13:55
Alp'lik ve Erenlik geleneği konferansı

Çorum Ülkü Ocakları Eğitim Kültür Vakfı tarafından her yıl yapılan Fırat Yılmaz Çakıroğlu Liderlik konferansı gerçekleştirildi.
Üniversite ve orta öğretim teşkilatlarının kişisel gelişimlerini ve bakış acılarını genişletmek amacı ile yapılan konferansa konuşmacı olarak Eğitimci Ünal Yapıcı katıldı.
Konferanstan önce Ülkü Ocakları Eğitim Kültür Vakfı İl Başkanı Ahmet Hattab İmal okul ve fakülte başkanlarından teşkilatlanma ve okul çalışmaları hakkında bilgi alarak yapılacak projeler hakkında bilgi verdi.
Eğitimci Ünal Yapıcı konferansta  Anadolu’nun İslamlaşmasında Türklerin Rolü, Alp’lik, Erenlik ve Türklerde Gaza Geleneği konularını ele aldı.
Yapıcı konferansta yapmış olduğu konuşmasında, “Allah Resulünün başlattığı ışık önce Mekke’de doğmuş, sonra bu ışık Rabbani âlimlerin elinde Asya’ya sıçrayıp oradan Anadolu, Balkanlar ve derken tüm dünyayı aydınlatır olmuştur.” dedi.
Pir-i Türkistan’ın Türk’e Alperen hüviyeti kazandırdığını da belirten Yapıcı, “Bununla da kalmayıp bütün dünyayı manevi susuzluktan kurtaracak öğretileri ardından bırakıp ebediyete öyle göç etmiştir. Şimdi o aramızda olmasa da, hala gönüllerde yaşıyor ve yaşayacaktır.'' diye konuştu.

Son Güncelleme: 27.07.2018 00:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.