Ankara-Sivas YHT’yi Çorum da kullanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Ankara ile Sivas arasını 2 saate düşürecek Yüksek Hızlı Tren hattı projesinin yaz başında tamamlanacağını belirterek, “Bu hattan komşu il Çorum da istifade edecek.” Dedi.

22 Ocak 2020 Çarşamba 20:45

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Ankara ile Sivas arasını 2 saate düşürecek Yüksek Hızlı Tren hattı projesinin yaz başında tamamlanacağını belirterek, “Bu hattan Çorum da istifade edecek.” Dedi.
Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kırıkkale’ye gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, karayoluyla kentte ilk olarak hızlı tren güzergahında incelemelerde bulundu. Burada şantiye yetkililerden son bilgileri alan Bakan Turhan, ardından partililerde buluşmak üzere AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada partililerce karşılanan Bakan Cahit Turhan, çiçeklerle karşılandı. Burada partililere seslenen Bakan Turhan, 440 kilometre kilometrelik mesafesi 2 saate düşürecek Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının yapımına devam edildiğini kaydetti.

YAZ BAŞINDA BAĞLANIYOR

Bakan Turhan, “Türk siyasi tarihine istikrarı Recep Tayyip Erdoğan’a olan güven getirdi. O da bu güveni karşılığını hizmet olarak ekibiyle birlikte ülkemize ve insanımıza kazandırdı. İşte yüksek hızlı tren konforuyla seyahat etmek. Bugün ülkemizde Ankara, İstanbul ve Konya üçgeninde 40 milyona yakın nüfus bu hizmetten yararlanıyor. İnşallah bu yıl içerisinde önümüzdeki yaz başında eğer bir kaza bela olmazsa Sivas’a kadar Ankara’yı hızlı tren ile bağlayacağız. Bu bölgede yaşayan, bu güzergahın etrafında yaşayan geniş bir hinterlanda, Orta Anadolu Bölgesindeki sadece bu güzergahın geçtiği iller değil, onun etrafındaki komşu iller de bu hizmetten inşallah faydalanacaklar. Diğer yüksek hızlı tren hatlarında bunu gördük. Sadece Konyalı değil, Karamanlı, Mersinli, Afyonlu, Eskişehirli, Kütahyalı faydalanıyor. Etrafındaki iller Bursa, Bilecik hatta Balıkesir ve Çanakkale bile bundan faydalanıyor. Konforlu ve daha ekonomik bir şekilde bu seyahat imkanından insanlarımız faydalanıyor. İnşallah Kırıkkale’miz de, Yozgat’ımız da, Sivas’ımız da, Kayseri’miz de, Tokat’ımız da, Çorum’umuz da, Erzincan’ımız da hatta ötesi de bu hizmetten bu yıl ortalarında hizmete açacağımız Yüksek Hızlı Tren konforuyla seyahat etme imkanına sahip olacaklar. Hayırlı uğurlu olsun diyelim” dedi.

İHA

Son Güncelleme: 23.01.2020 13:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tolga 2020-01-22 23:49:41

Allah razı olsun sayın bakanım. Biz deliceye kadar otobüsle gider ordan hızlı trene bineriz. Yada Yozgata otobüsle gider trene bineriz. Kırıkkaleden Çorum hattını yapmaya gerek yok boşuna masraf.. Birde sizden ricam Yozgat havaalanına gidecek uçak Çorum üzerinden geçerse iyi olur biz Çorum üzerinde paraşütle atlarız.. Pilotun Çorum üzerinden geçiyoruz diye anons yapması yeterli...

Avatar
Hikaye 2020-01-22 23:51:03

Bakan iyi hikaye anlatmış faydalanmak nedemek corumlu Sivasa gitmek isterse ankaradan trene binecek diyor yada trenin geçtiği ilden binerek faydalanacak diyor. Anlayacaginiz Hikaye uzun yani

Avatar
Salih 2020-01-23 08:15:42

Sayın bakan resmen dalga geçmiş Çorumlularla.Sayın bakan seçim öncesi Anitta otel de havaalanı sözü vermiştin.Onda da dalga geçtin.Unutmadik.

Avatar
Hüsam 2020-01-23 07:56:46

Şaka gibi bari dalga geçme sivaslıda Ankarayı kullansaydı ne gerek vardı

Avatar
corumsever 2020-01-23 08:06:40

Geç bunları dostum.Nereye giderken faydalanacagiz o trenden

Avatar
Mehmet 2020-01-23 01:28:47

Çorumlu uçaga binmek için merzifona trene binmek için kırıkkaleye gidecek inşAllah çorumlularında bu imkanlardan yararlanmak için başka şehirlere gitmesine gerek kalmıyacagı günleride görecez

Avatar
abdullah 2020-01-23 10:25:06

Yazıklar olsu. Yalan söyleme bari. bu herif bakanlıktan alınmalı .adam bizle dalga geçiyor.

Avatar
Tosun 2020-01-23 06:49:07

%300 zam deniyor. Zam geldi. Kalsın boşver. Tadını yıllarca İçanadolu insanımız aldı gerçekten çok güzel keşke uygun fiatı devam etseydi.
Ha yatırım olsun Çorum atlanmamalı mitlaka raymı sistem Çoruma gelmeli.