Aytaş’a yeni görev

Çorum tanınan simalarından belediye personeli  Hüseyin Aytaş, Taşeron Belediye İşçileri Birliği  (TABİB) Çorum İl Temsilcisi oldu.

27 Eylül 2022 Salı 10:55
Aytaş’a yeni görev

Çorum tanınan simalarından belediye personeli  Hüseyin Aytaş, Taşeron Belediye İşçileri Birliği  (TABİB) Çorum İl Temsilcisi oldu.

BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİ ÖRGÜTLENDİ

Birliğin Türkiye'de tüm belediyelerde kadrosuz çalıştırılan belediye şirket işçilerinin örgütlenmesi için kurulduğunu bildiren Aytaş, Taşeron Belediye İşçileri Birliği’nin, sendikası veya siyasi kimliği fark etmeksizin Türkiye'nin dört bir yanında belediyelerde çalışan belediye şirket  işçilerinin sorunlarını paylaştığı sorunlarına çözüm aradığı ortak bir zemin olduğuna dikkat çekti.

TAŞERONLUĞU BİTİRECEĞİZ

“Biz belediye şirket işçileri 2018 yılında çıkan ve taşeronluğu bitireceğini vadeden 696 sayılı KHK  ile belediye işçi kadrolarına geçmeyi beklerken belediye şirketlerine geçirilen belediye şirket işçileriyiz” diyen Aytaş, “Maalesef ki biz işçilerin üyesi bulunduğu sendikalar bu sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve biz üyelere anlatılması için çaba göstermemiş belediye şirket işçiliğinin  bizlere dayatılmasına göz yummuş Adeta şirketlere mahkum olmamıza  razı  gelmişlerdir. Artık Bıçak Kemiğe dayandı kandırılmaya oyalanmaya sabrımız yok taleplerimizi dikkate alıp şartsız, şurtsuz  herkes için 4D kadro çalışması yapılmalıdır” dedi.

4D KADROSU VERİLMELİ

Tek bir kişi bile açıkta kalmadan 4D kadrosunun verilmesini isteyen Aytaş, “Hiç bir sendika hiç bir siyasi parti işçinin derdini dert edinmediği, derdimize merhem olmadığı için kendimiz duyurmak amacıyla bir araya gelerek meydanlara indik” diye konuştu.

ANKARA’DA BAŞLADI, DALGA DALGA YAYILDI

Ankara Ulus Meydanı’nda başlayan açıklama ve tepkilerin tüm Türkiye geneline yayıldığına işaret eden Aytaş, “Bugün Çorum’da da haklı talebimizi ilgili taraflara ve kamuoyuna ilan ediyoruz. Ekim ayında meclise torba yasa gelecek. Buradan bir defa daha sesleniyoruz o torba yasa içinde belediye şirket işçilerinin kadro ilave tediye eşit işe eşit ücret ve zorunlu emekliliğin kaldırılması talepleri mutlaka yer almalıdır. Birleşen şirket işçileri olarak bizim buna itirazımız var sırtımızdan geçinen koltuk sevdalıları yüz binlerce işçinin ücretinin, asgari ücretin altına düşmesine engel olamamışlardır, eşit işe eşit Ücret konusunda kavga vermemişlerdir” şeklinde konuştu.

İŞÇİLER İÇİN BİR ŞEY YAPILMALI

İşçiler için 4D kadro çalışmalarının biran önce yapılmasını isteyen Aytaş, sahte kadro ile kandırılan belediye şirket işçisinin güvenceli 4D kadrolu çalışma hakkı için hiçbir şeyin yapılmadığını açıkladı.

ENFLASYON ORANINDA REFAH PAYI

İnsanca yaşama ve çalışma koşulları sağlanmasını isteyen Aytaş, “Yarım milyon işçiden aidat alan Belediye İş, Genel İş, Hizmet İş sendikaları, tam kadrolu kamu işçisi olmamız için gerekli mücadeleyi vermemiş belediye şirket işçiliğine mahkum edilmemize göz yummuşlardır” dedi.

6 ayda bir enflasyon oranında refah payı eklenerek ücretlerin güncellenmesi gerektiğini kaydeden Aytaş,  zorunlu emekliliğinde kaldırılması gerektiğini ifade etti.

Son Güncelleme: 25.10.2022 16:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Doğrucu davut 2022-09-29 10:31:19

kim veriyor bu görevleri bu adama araştırma hiçmi yok

Avatar
Gerçek Söyler 2022-09-30 11:14:46

tabib kısaltması başka bir meslek grubunu tanımladığı için hiç uygun olmamış. Değiştirin.