Az kaldı bağlanıyor

Çorum Belediyesi, Erzurum Dede Caddesi’nin Ankara yolu kavşağındaki son engelli de ortadan kaldırdı.

13 Ağustos 2023 Pazar 18:35
Az kaldı bağlanıyor

Çorum Belediyesi, Erzurum Dede Caddesi’nin Ankara yolu kavşağındaki son engelli de ortadan kaldırdı. Yol genişletme çalışmaları kapsamında, Ankara Yolu Erzurum Dede Kavşağı üzerinde bulunan yapıların yıkımı gerçekleştirildi.

ERZURUM DEDE ANKARA YOLUNA BAĞLANIYOR

Yapılan açıklamaya göre; Çorum’da ulaşımın rahatlaması için mevcut yolları yenileyen ve yeni yollar açan Çorum Belediyesi, alt ve üstyapı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Daha önceden büyük bir kısmı yapılan Erzurum Dede Caddesi’nin Karayolları Şube Müdürlüğü arkasında kalan kısmında yol genişletme çalışmaları devam ediyor. Yol genişletme çalışmasının son aşaması olan kavşak bağlantı noktasındaki bir işyeri ve bir metruk binanın yıkımı yapıldı.  Yol genişletme çalışmaları tamamlandığında Fevzi Çakmak 3. Cadde’den başlayıp Ankara Yoluna kadar uzanan 992 metrelik yolun tamamı 35 metre genişliğine sahip olacak.

BAŞKAN AÇIKLAMA YAPTI

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın Çorum Belediyesi, ‘Ulaşılabilir Şehir’ vizyonu doğrultusunda yeni ve ferah yollar oluşturmaya devam ettiklerini söyledi.  Mimar Sinan Mahallesi’nden Ankara Yoluna uzanan Erzurum Dede Caddesi’nde Karayolları Şube Müdürlüğü arkasında kalan kısımda yol genişletme çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Aşgın “Karayolları Şube Müdürlüğü’nün bahçe duvarlarını geriye çekerek yola dahil etmiştik. Son olarak Ankara Yolu Erzurum Dede Kavşağına noktasında bulunan yapıları kamulaştırılarak yıkımını gerçekleştirdik.  Böylece,  Sanayi Sitesi ve Mimar Sinan Mahallesi’nden Osmancık Yolu ve Buharaevler İstikametine gitmek isteyenler, Erzurum Dede Caddesi, Fen Lisesi Caddesi, Akpınar Caddesi, Akşemseddin Caddesi ve Çiftlik Pınarı Caddesi güzergâhından daha hızlı ulaşım sağlayabilecekler” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2023-08-14 00:17:46

Bahçelievler mahallesi vali konağı arkasındaki daracık daracık sokaklarda hergün trafik kazaları oluyor. Bu sokakları da biraz genişletse belediye olmaz mı? Bahçelievlerdeki 35-40 yıllık binalar ne olacak?Bir deprem olsa bu eski binalar hep un ufak olur. Burayı da belediye kentsel dönüşüme alsın.

Avatar
İskilipli 2023-08-13 18:55:21

İlmik ilmik şehri dizayn ediyor Başkan gibi gelmedi Yemiyor içmiyor başkan ve yardımcıları Çorumda ne yapılabilir nasıl halk rahat yaşam sağlar çabalıyor yolun açık olsun başkanım ve ekibi

Misafir Avatar
hayyam 2023-08-14 09:02:20 @İskilipli

Tosya yolu, sen misin?

Beğenmedim! (0)
Avatar
Bahcelievler sakini 2023-08-14 08:06:36

40 yillik binalarda oturan bahcelievler sakinleri acilen kentsel donusum istiyor binalar disindan boyaninca güclenmiş olmuyor kat artirimi verilsin ve bu binalar yenilensin deprem olmasi beklenilmesin sayin halil ibrahim asgin lutfen bun uyariyi dikkate alun

Misafir Avatar
Mudi 2023-08-15 08:08:43 @Bahcelievler sakini

Herkes yolunu bulma derdinde, efendimiz hem kentsel dönüşüm olsun hem yollar genişlesin hemde kat arttırılsın istiyor. Yanında ayranda olsun mu?

Beğenmedim! (0)
Avatar
aşkla... 2023-08-14 10:06:39

Başganım Allah seni başımızdan eksik etmesin