Bakan paylaştı, yorumlar art arda geldi

Sağlık Bakanı Koca'nın taziye mesajının ardından sağlık çalışanlarından kreş talebi geldi

14 Ağustos 2020 Cuma 22:08
Bakan paylaştı, yorumlar art arda geldi

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Bayat’taki yangında iki çocuğunu kaybeden hemşire Fatma İçuz’un acısını yürekten paylaştıklarını belirtince, sağlık camiasından yorumlar art arda geldi.

Bakan Koca, sosyal medya paylaşımında, “Çorum’da görev yapan hemşire arkadaşımız Fatma İçuz, dördü çocuk, beş kişinin can verdiği yangında, 4 yaşındaki kızı Elif ile 8 yaşındaki oğlu Yusuf’u kaybetti. Bu acıyı hafifletecek kelimeleri hiçbirimiz bulamayız. Sağlık çalışanları olarak acısını yüreğimizde hissediyoruz.” dedi.

Bu paylaşım çok sayıda yorum aldı. İçuz Ailesinin acısın paylaşan sağlık çalışanları da yorumlarında, Bakan Koca’ya, hastane kreşlerini gündeme getirerek, “Hastane kresleri yok bakanım. Hepimiz mağduruz artık duyun sesimizi. Fatma hemşire çocuklarını mecburen komşuya bırakmak zorunda kaldı.Allah sabır versin…

“Hissetmeyin sayın bakanım, gereğini yapın..7/24 hizmet veren kreşler açın. Ben eşim öldüğü için iki küçük çocuğumu evde tek başına bırakıp nöbetlere gidiyordum ve çocuklarıma birşey olacak korkusuyla, aklım evlâtlarımda çalışmaya çalışıyordum. Kimsede demiyordu ki sen nöbet tutma..Tüm bu stresleri yaşaya yaşaya tükendik ve depresyondan çıkamıyoruz artık..” gibi yorumlarla sağlık çalışanlarının çocukları için kreş açmaları çağrısında bulundular.


 

Son Güncelleme: 19.08.2020 10:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.