Baro'dan anında müdahale

Çorum Baro Başkanı Akpınar, cinsel istismar davalarına doğrudan taraflık ettiklerini söyledi

28 Temmuz 2018 Cumartesi 18:17
Baro'dan anında müdahale

Çorum Baro Başkanı Altan Akpınar, cinsel istismar olaylarına anında müdahale ettiklerini söyledi.

Samsun’da ‘Çocuğun İstismarı Sempozyumu ve Karadeniz Baroları Çocuk Hakları Çalıştayı’nın 3’ncüsü başladı.

Samsun Baro Başkanlığı ev sahipliğinde ve Karadeniz Baroları Çocuk Hakları Komisyonlarının organize ettiği çalıştay Samsun Adalet Sarayı Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Çocuk istismarının Türkiye’nin kanayan yarası olduğunu belirten Çorum Baro Başkanı Altan Akpınar “Her gün bu konuyla ilgili televizyonlardan haberler duyuyoruz. Çocuğun ve kadının istismarı konusunda hep yasal düzenlemelerden ve cezaların arttırılmasından bahsediliyor ama eğitimden bahsedilmiyor. Aslında çocuğun ve kadının cinsel istismarının engellenmesinin yolu eğitimdir. Bu sadece çocukların değil, ailelerin, çocuklarla temas eden tüm çalışanların, çocuk ile ilgili bu tür şeylere karar veren hakim ve savcıların, en baştan başlayarak eğitime tabi tutulması gerekiyor ve bunun çözülmesinin yolu da bence eğitimdir. Bu konuda en çok çalışan bizleriz. Çorum’da nerede böyle bir olay olursa direkt müdahale edip, davalara taraflık ediyoruz. Bütün illerde de bunun yapıldığından da eminim” şeklinde konuştu.

İHA

Son Güncelleme: 29.07.2018 12:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.