Belediye ‘kasıt var’ dedi ve uyardı

Çorum Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, son günlerde artan anız yangınlarıyla mücadele ederken, bir de uyarıda bulundu.

25 Eylül 2023 Pazartesi 17:55
Belediye ‘kasıt var’ dedi ve uyardı

Çorum Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, son günlerde artan anız yangınlarıyla mücadele ediyor. İtfaiye ekipleri gelen ihbarlara yetişmekte zorlanıyor. Merkez köyleri ile beraber ilçelerden gelen anız yangınlarına da müdahale eden ekipler, 24 Eylül Pazar günü 26 anız yangını ihbarı aldı.

YASAK OLMASINA RAĞMEN ONLARCA İHBAR VAR

Çorum Belediyesi İtfaiye Müdürü Adil Rahmi Balcı, yasak olmasına rağmen her gün çok sayıda anız yangını ihbarı aldıklarını vurguladı. Bu konuda özellikle muhtarlara önemli görevler düşüğünü hatırlatan Balcı, anız yangınlarına müdahale eden araçların arıza yaptığını ve itfaiye teşkilatı olarak sıkıntıya girdiklerini kaydetti.

ANIZ YANGINILARININ % 90’I KASITLI YAKILIYOR

Anız yangınları konusunda uyarıcı eğitimler düzenlenmesi gerektiğini hatırlatan İtfaiye Müdürü Adil Rahmi Balcı, “Merkezde veya köylerde meydana gelebilecek ev ve işyeri yangınları ile trafik kazaları gibi ani müdahale gerektiren durumlarda ekiplerimiz zayıf duruma düşmekte. Anız yangınlarının yüzde 90’ı da kasıtlı, bilerek çıkarılıyor.” dedi.

Balcı, bir köyden gün içerisinde 5-6 anız yangını ihbarı aldıklarını sözlerine ekledi. 

Son Güncelleme: 26.09.2023 10:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mazot 2023-09-26 06:35:59

Dikkatimi çekti mazot uzaya çıkınca tarlalar tutuşmaya başladı ama düzelecek inşAllah mazot ucuzlayacak az kaldı dayanın sabr

Avatar
YİNE BEN 2023-09-26 09:04:19

KAFANIZ YOK...BECERİKSİZ VE YÖNETİCİ ZAİYATISINIZ... TARLA SAHİBİNE SORGUSUZ SUALSİZ Bİ 100 BİN CEZA YAZ ANIZ YANACAK ÇÖP PARÇASI BIRAKIYORMU TARLASINDA