BİK seçimlerinde adalet yerini buldu

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu’nda yer alacak Anadolu gazete sahiplerinden 3 temsilci seçimine ilişkin yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldı.

08 Şubat 2017 Çarşamba 18:15
 BİK seçimlerinde adalet yerini buldu


Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu’nda yer alacak Anadolu gazete sahiplerinden 3 temsilci seçimine ilişkin yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldı.


Alınan kararla birlikte adalet yerini bulurken seçimin Başkent’te yapılmasının önündeki engel, Ankara Bölge İdare Mahkemesi 12. İdare Dava Dairesi’nin kararıyla kaldırıldı. Seçim, 11 Şubat Cumartesi günü Ankara’da yapılacak.


195 sayılı Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair Kanun’un 5. maddesi uyarınca BİK Genel Kurulu’nda yer alacak Anadolu gazete sahiplerinden 3 temsilcinin seçimini engellemek isteyen bazı adayların bir süredir karalama ve iftira içeren açıklamalar yaptığı iddia edildi.


‘ÇALIŞMALAR YASAL ZEMİNDE YÜRÜYOR’


Son olarak asılsız iddialarını bir üst seviyeye taşıyan söz konusu adayların, seçimin yapılmaması için Ankara 17. İdare Mahkemesi’ne başvurarak yürütmeyi durdurma kararı aldıkları öğrenildi. Bu kararı, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nden gönderilen kesin bilgiler ışığında değerlendiren Ankara Bölge İdare Mahkemesi 12. İdare Dava Dairesi ise seçimin yapılmasının önünde hiçbir engel olmadığına, tüm çalışmaların yasal zeminde yürüdüğüne hükmetti.


Böylece yürütmenin durdurulması kararı iptal edilirken seçimin 11 Şubat 2017 Cumartesi günü Ankara Çankaya Belediyesi Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda yapılması kesinleşti.


Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun adayları olan M. Nuri Kolaylı, Mustafa Arslan ve Şevket Erzen’den oluşan 3 adayın, yurt çapında 1.084 gazete sahibinden 700’den fazlasının desteğini alması üzerine diğer bazı adaylarca karalama kampanyası başlatıldığı belirtildi. Türkiye genelinde 200 oy bile toplayamadıkları ileri sürülen bu adayların, çeşitli bahanelerle seçime gölge düşürme çabası içine girdiği ve gerçeği yansıtmayan açıklamalarla kafa karışıklığı oluşturmaya çalıştıkları iddiasında bulunuldu.


Son Güncelleme: 08.02.2017 18:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.