Bu plansızlığı Ankara bile gördü!

Çorum'da yeni hastanenin hemen yanı başına stad yapılmasına Ankara'dan eleştiri

03 Temmuz 2018 Salı 14:49
Bu plansızlığı Ankara bile gördü!

Çorum’da hastane ve stadyumun yan yana yapılması Ankara’dan bile eleştirildi.  

Habercim19 okurlarının çok iyi hatırlayacağı üzere, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hemen yanıbaşına Çorum Şehir Stadı’nın yapılmasına habercim19 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Demirer defalarca karşı çıkmış ve bu minvalde eleştiri yazıları kaleme almıştı. Dönemin Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise, bu eleştiriler karşısında Mustafa Demirer’i ‘cahil olmak’, ‘plandan anlamamak’, ‘Çorum’a yapılan hizmet ve yatırımları değersizleştirmek’le suçlamıştı.

Maalesef o günlerde yazılı ve görsel mecrada da hiç dillendirilmeyen bu plansızlık sadece Mustafa Demirer tarafından yazılıp çizilince, Demirer neredeyse bildik mahfillerde ‘yatırım düşmanı’ ilan edildiği gibi eleştirileri de eski Belediye Başkanı Muzaffer Külcü için ‘kişisel’ olarak yansıtılmıştı.

Gün geldi, mızrak çuvala sığmadı, sığmıyor. Nasıl mı?

Zamanında Çorum’da sus pus kalınan bu plan hataları bugün Ankara’da bile yazılıp çiziliyor.

Milli Gazete’de bugün çıkan ‘Stadyum yaptılar, hastaneyi unuttular’ başlıklı haberde, ‘Plansızlığın bu kadarı da ‘pes’ dedirtti’ ifadeleri kullanıldı.

Çorum’da bir türlü görülmeyen, görülmek istenmeyen ve sessiz kalınan ancak Ankara’dan bile görülen  büyük plan hatası ile ilgili haber şöyle:

Plansızlığın bu kadarı da ‘pes’ dedirtti. Hükümetin stadyum ve şehir hastanelerine yönelik çalışmaları dikkat çekerken, Çorum’da hastane ve stadyumun yan yana yapılması tartışmaları beraberinde getirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yerel yönetimleri plansızlıklarından dolayı hastaneye 100 metre yakınında inşa edilen stadyum, plansızlığın ciddiyetsizliğini gözler önüne serdi. Stadyumdan maç esnasında yüksek ses geleceğini düşünmeyen planlayıcılar, şimdi de stadyuma büyük meblağlar harcayarak ses yalıtımı yapıyor.

PLANSIZLIĞIN KURBANI OLDU

Sağlık Bakanlığı tarafından yaklaşık 500 milyon liralık yatırımla Çorum’da yaptırılan 800 yataklı Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi, plansızlığın kurbanı oldu. Hastanenin hemen karşısında 100 milyon lira harcanarak inşa edilen stadyumdan gelen yüksek gürültüden dolayı hastaların rahatsız olacağını sonradan anlayan planlayıcılar, şimdi de stadyumdan gelecek yüksek gürültüyü kesmek için ses yalıtımı yapıyor. Yalıtımın büyük meblağlara mal olacağı kaydedilirken, hastane ile stadyumun yan yana yapılması ülkemizdeki plansızlığı gözler önüne serdi.

FATURA BELEDİYE BAŞKANINA KESİLMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hastanenin yanına stadyum yapılmasına sert tepki gösterdiği konuşulurken, Çorum eski Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün yapılan plansız yatırımlar yüzünden istifa etmesi istendiği belirtiliyor. Başkan Külcü, daha sonrasında istifa etmişti.

GALATASARAY STADYUMU’NA DA BİR HASTANE

Aynı plansızlık geçtiğimiz yıllarda Galatasaray Ali Sami Yen Stadyumu’nda yaşanmıştı. Stadyumun hemen yanına plansızca yapılan hastane yüksek gürültü kurbanı olurken, daha sonra hastaneye gelen yüksek sesi kesmek için stadyuma ses yalıtımı yapılmıştı.”

Son Güncelleme: 03.07.2018 16:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatansever hainsavar paralelekoyar 2018-07-03 17:28:56

Plansızlık sadece stad yeri değil ki yurt yeri, sultan tover, bahabeydeki uzay yeri, eski gümüş apartmanı, tavukluk, Bahçelievlerin durumu, stad Sokaklardaki kat artışları, belediye binasının yeri, say say bitmez

Avatar
Çorum 2018-07-03 16:20:26

Bir vatandaş olarak üzülüyorum çorumun haline ama REİS'imize oy veriyoruz, inanın geçmiş, şimdiki vekiller tek başına seçime girsinler seçilemezler. Ama görevden almayla olmuyor hesap soracaksın, bu hastanenin ve stadın yerine kim onay verdi kim muhalefet etti araştırılsın geriye dönük mal varlıkları

Avatar
Çorum sever 2018-07-03 17:21:17

Gazeteciliğinizi ve ileri görüşünüzü takdir ederim

Avatar
mertçe 2018-07-03 19:56:44

Muzaffer Külcü bu hastane nedeniyle istifa ettiyse neden onun ekibi de istifa ettirilmiyor aksine yardımcısı ödüllendiriliyor. Böyle bir durum ancak bizim memlekette olur

Avatar
Fatih 2018-07-04 15:09:37

Plansızlık sadce stadyum ve Külcü ile sınırlı kalsa iyi. Şimdilerde Atatürk Anadolu Lisesi’nin bahçesine ortaokul inşa etme kararı alındı. Öğrenci yoğunluğu, servis giriş-çıkışları, olağan trafik yoğunluğuna eklendiğinde durum ne olur diye düşünen yok. O bölgede zaten trafik sorunu nedeniyle yollar tek yöne dönüştürüldü. Otopark sorunundan doluı yolların yarısı araç parkı ile kapalı. Kaldırım hiç yok. Yaya olarak yolmortasından yürümek zorunda kaln insanlar için yeni yapılacak okul hizmet değil işkence olacak.

Avatar
Murat 2018-07-04 09:44:39

Size az bile bunlar! Bütün yapılan üsulsüz işleri gördüğünüz halde 3 tane vekil çıkarttıniz.. Reis e lafım yok oylar her zaman reis e ama Çorum'da çok farklı

Avatar
mazlum 2018-07-05 09:01:06

akıl var izan var hastanenin dibine stad yapılır mı.yer mi yok stad yapmaya.Bir Allahın kulu da siyasetci anlamında bu olmaz diyemedi. Plansızlık hat safhada. yazık.Yarın stadın altından da sahanın ortasına bir su havuzu oluşursa şaşırmayın

Avatar
tur 2018-07-05 09:06:37

evet kendileri planlama diploması almışlar. plancıları teknik elemenları dinlemeyen zihniyet bugün de aynı dün de aynıydı. dün bir avukat bugün bir öğretmen koltuk gelince kendilerini bilirkişi ilan eden insanlar yazık bu ülkeye.